Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TERORIŠE RADNICE Policija krenula u lov na razbojnika koji oštricom noža udara u pultove i otima novac

Hronika
Autor:

Foto: Youtube/ZaSe Makedonija/screenshot

Sarajevski policajci otvorili su veliki lov na serijskog razbojnika koji je u prethodnom periodu terorisao radnice prodavnica, apoteka i kladionica.

Njegove mete mahom su bile u centru Sarajeva, i to u ulicama Koševo i Bolnička. Izvor blizak istrazi kaže da je operisao i u drugim opštinama. Da je riječ o serijskom razbojniku, odnosno da iza pljački stoji jedna te ista osoba, istražitelji su utvrdili na osnovu opisa pljačkaša i načina izvršenja.

– Riječ je o muškarcu mršavije građe, visine od 185 centimetara, koji ima svijetle oči. Maskira se tako što preko lica stavi maramu, a na glavu kačket. Scenarijum razbojništava je identičan. U svim pljačkama, kad bi upao u objekt, izvadio bi nož i oštricom udarao u pultove, pri tome glasno tražeći pare. Tako je dodatno istraumirao ionako isprepadane radnice, koje su, strahujući za svoj život, bez pogovora predavale pazar. Nakon što bi pokupio plijen, brzo bi bez traga nestao – pojašnjava izvor Avaza.

Snimljene pljačke

U nekim slučajevima skoro kompletan tok pljačke snimile bi kamere videonadzora, ali to policiji nije bio od velike pomoći i nisu mogli napraviti fotorobot, jer je pljačkaš bio maskiran. Izvor dodaje da se pljačkaš u posljednje vrijeme pritajio, ali nije isključeno da će ponovo krenuti u razbojnički pohod.

Živi u centru Sarajeva?

Istražitelji su pretpostavili da je pljačkaš unajmio stan u blizini svojih meta, dakle u centru Sarajeva. U sklopu istrage policajci su i to provjeravali, ali za sada ni to nije urodilo plodom da mu stanu ukraj.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO