Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“TERORISTI ĆE OPET DA NAPADNU” Velika Britanija apeluje na svoje državljane da ne putuju u Šri Lanku

Svijet
Autor:

Foto: EPA/A.P./RAS Srbija

Britanija savjetuje svoje državljane da ne putuju u Šri Lanku osim u neophodnim slučajevima, navedeno je u današnjem saopštenju Forin ofisa, uz ocjenu da će teroristi vrlo vjerovatno pokušati da izvrše nove napade.

Britanski Forin ofis je naveo da bi napadi mogli biti izvršeni neselektivno, ukljucujući mjesta koja posjećuju stranci, prenio je Rojters.

– Nakon užasnih napada izvedenih na Uskršnju nedjelju i bezbjednosnu operaciju koja je u toku u Šri Lanki, ja sam odlučio da obnovim savjete britanskim državljanima vezane za putovanje u Šri Lanku i posavjetujem ih da ne putuju osim u neophodnim slučajevima – izjavio je britanski ministar inostranih poslova Džeremi Hant.

I Američka ambasada u Šri Lanki upozorila je danas da bi tokom narednog vikenda mogli biti napadnuti vjerski objekti u toj zemlji. Upozorenje je uslijedilo kada je premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge izjavio za Asošieted pres da vjeruje da su ekstremisti, koji vjerovatno imaju pristup eksplozivima, ostali na slobodi u toj ostrvskoj državi.

– Pronašli smo mnogo osumnjičenih, ali još postoje aktivne osobe koje su u bijegu – rekao je Vikremesinge u intervjuu, pa naglasio: “Možda imaju eksplozive sa sobom, tako da ih moramo pronaći”.

Policija je u međuvremenu objavila javnu molbu za dobijanje informacija o tri žene i jednom muškarcu, za koje se sumnja da su učestvovali u bombaškim napadima. U napadima na crkve i hotele prošle sedmice na Uskrs po Gregorijanskom kalendaru poginulo je 359, a povređeno više od 500 ljudi. Odgovornost za napad preuzela je ekstremistička takozvana Islamska država.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO