Sport

TEŠKA, ALI VRIJEDNA POBJEDA Danilović i Ziljkić donijeli Borcu drugu poziciju (FOTO)

Već u drugom minutu gosti su imali veliku šansu za vođstvo, Dujaković je neoprezno nogom pokušao da izbije visoku loptu i pogodio je Crnkića u glavu, pa je sudija Mulahasanović pokazao na bijelu tačku.

TEŠKA, ALI VRIJEDNA POBJEDA Danilović i Ziljkić donijeli Borcu drugu poziciju (FOTO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Loptu je na bijelu tačku namjestio Ubiparip, šutirao je prizemno u desni ugao gola Pavlovića koji ga je sačekao i sačuvao svoju mrežu.

U petom minutu dupli pas napravili su Ćosić i Ziljkić koji je šutirao sa ivice peterca, ali je pogodio prečku.

Dva minuta kasnije u šesnaestercu gostiju oboren je Kajkut koji je išao prema golu i čekao pas sa lijeve stane, ali arjitri nisu reagovali mada je bilo elemenata za najstrožu kaznu.

I kapiten Vranješ je imao priliku, glavom je uputio dobar šut, činilo se da će lopta završiti u mreži, ali je golman Muminović iz dva puta uspio da uhvati loptu stigavši da reaguje prije Kajkuta koji je bio blizu nje.

Vodila se velika borba poslije toga uz dosta žestokih startova, bilo je poluprilika, ali ne iz kategorije stopostotnih sve do 43. minuta kada je poslije šuta Dujakovića lopta došla do usamljenog Zakarića, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Uz dosta grubih startova počelo je drugo poluvrijeme, a sudija Mulahasanović je izgubio konce, što je dovelo do čarki, gurkanja, prigovora.

Igrao se 56. minut kada je Borac krenuo u kontru, Zakarić je uposlio Ziljkića na lijevoj strani, ovaj je šutirao, a mogao je da uputi povratni pas, kao i da pokuša da pronađe Kajkuta ili Vranješa.

Četiri minuta kasnije Zakarić je iz slobodnog udarca ubacio u šesnaesterac, stvorila se velika gužva, lopta se nekoliko puta odbijala od igrača do igrača i završila u  korneru.

Tri minuta kasnije Nikolić je jako šutirao sa više od 25 metara, a na sreću domaćih lopta je za malo otišla iznad prečke.

Borac je poveo u 73. minutu, kada je Danilović poslije povratne lopte šutirao sa oko 25 metara, lopta je zakačila jednog igrača, promijenila smjer i završila u desnom uglu nemoćnog Muminovića.

Pet minuta kasnije crveno-plavi su izveli odličan kontranapad, rezervista Lukić je odlično primio loptu i oslobodio se svog čuvara, uputio pas za Vranješa koji je uposlio usamljenog Ziljkića, a ovaj je preciznim udarcem iskosa sa lijeve strane pogodio dalji ugao za konačnih 2:0.

Ovim trijumfom Banjalučani su preskočili svog večerašnjeg rivala, ali i Željezničar s kojim su bodovno izjednačeni, međutim imaju bolju gol razliku, te sada zauzimaju drugo mjesto na tabeli.