Svijet

Teške nesreća u Hrvatskoj: U prevrtanju vojnog vozila na auto-putu POVRIJEĐENA DVA VOJNIKA, stvorile se kilometarske kolone

Na auto-putu A1 u smjeru mora nešto nakon 16 sati dogodila se saobraćajna nesreća. Nesreća se dogodila nakon čvora Otočac. Službeni automobil MORH-a se prevrnuo na krov.

Policija na uviđaju
FOTO: JUTARNJI LIST/YOUTUBE/SCREENSHOT

Dva vojnika su porbijeđena. Jedan je prebačen u ogulinsku bolnicu, a drugog je hitna prevezla OB Gospić. Prva informacija govorila je da je jedan od vojnika teže povrijeđen, ali se  službena kvalifikacija još ne zna, čini se da se ipak nasreću ne radi o ozbiljnim povredama kod nijednog od dvojice vojnika.

Stigla je Hitna pomoć, a na terenu su i vatrogasci.

Pročitajte još

Iz MORH-a su za Index potvrdili da je u nesreći učestvovalo vojno vozilo.

– Službeno vozilo Oružanih snaga RH sudjelovalo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas 11. srpnja 2024. godine oko 15.50 na auto-putu A1 Zagreb – Zadar na dionici kod Ličkog Lešća.

Vojno vozilo bilo je na službenom zadatku, a u vojnom vozilu nalazila su se dvije osobe

“Vojno vozilo zapelo je za ogradu i okrenulo se na krov”

Prema dosad dostupnim informacijama, vojno vozilo zapelo je za ogradu i okrenulo se na krov.

Pripadnik Oružanih snaga prevezen je u Opštu bolnicu Gospić na obradu, a drugi pripadnik Oružanih snaga koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći prevezen je u Opštu bolnicu Ogulin i prema dosad dostupnim informacijama riječ je o lakšim povredama.

Pripadnici Pukovnije vojne policije i MUP su na terenu, uviđaj u toku i utvrđuju se okolnosti događaja.

Kilometarska kolona

Stvorila se kilometarska kolona. Dugačka je oko pet kilometara, no uglavnom je u pokretu.

Hrvatski autoklub javio je da je nesreća na 153. kilometru auto-puta 1 Zagreb-Ploče-Karamatić, između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Dubrovnika, te da se vozi u koloni jednim trakom (uključujući i tunel Plasinu).

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu