Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TEŠKE RIJEČI Svađa Sonje Karadžić i Draška Stanivukovića zbog deklaracije o Crnoj Gori  

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednica Narodne skupštine RS Sonja Karadžić Jovičević (SDS) optužila je danas poslanika PDP Draška Stanivukovića da prijedlog Deklaracije o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori pokušava iskoristiti u predizborne svrhe i najavljenu kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke.

Tokom rasprave o prijedlogu deklaracije, koju je podnio poslanik SDS Nebojša Vukanović, Jovičićka je žestoko reagovala na Stanivukovićeve tvrdnje o tome da “Banjaluka ćuti dok se srpski narod u Crnoj Gori ponižava”.

– Ovu deklaraciju vi koristite za sticanje dnevno političkih poena, a to nikako nije bila namjera ovog dokumenta – rekla je ona, nakon što je ju je Stanivuković nazvao “čovjekom režima koji slijepo slijedi samo jednog vođu”.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ona je demantovala Stanivukovićeve tvrdnje da nije bilo organizovanja litija u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, ističući da to, za razliku od njega, vide ljudi iz Crne Gore i zahvaljuju se Srpskoj na tome.

Reagujući na njenu izjavu Stanivuković je optužio Sonju Karadžić Jovičević da „zabija nož u leđa opoziciji i dodvorava se vladajućoj koaliciji“.

On je dodao i kako se nada da će opozicija jednog dana „očistiti svoje redove od raznih Obrena Petrovića, Cickova i sličnih“. U zaštitu potpredsjednice parlamenta, stao je i poslanik SDS Darko Babalj, koji je Stanivukoviću poručio da bi trebao da se bavi pitanjima u svojoj stranci, a ne u SDS.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Istovremenio, poslanik SNSD Srđan Mazalica ukazao je da nisu tačne Stanivukovićeve tvrdnje da u Banjaluci nije bilo organizovanih litija u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori.

Optužujući ga da podnesenu deklaraciju koristi u dnevno – političke svrhe, Mazalica je ustvrdio da Stanivuković i njegovi stranačke kolege nisu učestvovali u litiji koja je organizovana za Bogojavljenje, iako su danima prije toga prozivali Srpsku pravoslavnu crkvu za inertne reakcije povodom situacije u Crnoj Gori.

(Snježana Krić, ATV)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO