Hronika

"BIO MI JE OSLONAC" Brat ubijenog policajca gubi nadu da će POČINIOCI BITI OTKRIVENI

Budim se s tim svaki dan. Teško je živjeti s tim, ali ne možeš reći kada ćeš umrijeti, ovim riječima je počeo potresnu ispovijest Alen Šehović, brat ubijenog policajca Adisa Šehovića.

"BIO MI JE OSLONAC" Brat ubijenog policajca gubi nadu da će POČINIOCI BITI OTKRIVENI
FOTO: S. SALETOVIĆ/RAS SRBIJA

Na jučerašnji dan, tačno prije deset mjeseci, u sarajevskom naselju Alipašino Polje na Šehovića i njegovog kolegu Davora Vujinovića svirepe ubice su sasule rafal. Alen, brat ubijenog policajca, kaže za Avaz da svaki razgovor na ovu bolnu temu otvara nove rane.

Kao stariji brat, bio mi je oslonac u životu i zamjena za oca koji je poginuo u ratu – drhtavim glasom kaže Alen.

Kolege  Adisa stalno zovu Alena, a često i sam svrati do Policijske stanice Novi Grad, gdje mu je radio brat pa je tako donekle i sam upućen u opsežnu istragu.

– Uvijek mi kažu da sastavljaju kockice zločina. I to je sve. U istragu se se odavno uključile sve policijske agencije, pa i one u regiji, uključujući i američki FBI. Ali, teško je, nema vozila, nema puške, nemaju dokaze. Kako vrijeme odmiče sve manje se nadam da će ubice biti otkrivene – govori Alen.

I Alen je svijestan da njegovog brata ne može ništa vratiti, ali nam je potvrdio da su nadležne institucije, pogotovo njegove kolege, na razne načine pomagale Adisovoj supruzi i djetetu. Na naše pitanje da li je neko spominjao odštetu od 100.000 KM, koliko iznosi život sarajevskog policajca, Alen je rekao da nije.

Pročitajte još

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u zoru 26. oktobra 2018. u Geteovoj ulici, u C-fazi Alipašinog Polja, sat i po prije završetka smjene. Bili su u službenom vozilu kada je na njih ispaljeno tridesetak metaka. Prve informacije bile su da su likvidirani nakon što su zatekli automafiju u akciji krađe vozila.

U narednim danima uslijedila je serija hapšenja onih koji se mogu dovesti u vezu s ovim zločinom. U početku je Njegoslav Milinković imenovan kao glavni osumnjičeni te je uhapšen, ali je ubrzo pušten, jer je imao alibi. Potom su uhapšeni Miloš Obradov, Stefan Samardžija i Srđan Sokolović te Srećko Trifković. Iako su pušteni nakon ispitivanja, ponovo su uhapšeni, ali ubrzo i pušteni. Nakon što su se obratili medijima, ponovo su uhapšeni.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu