Društvo

TETKA KRILA TRUDNOĆU Dragana traži rodicu koja je prije više od 40 godina OSTAVLJENA (FOTO)

Dragana Đurović-Karadžić sa Sokoca traži pomoć u pronalasku njene rodice koja je kao novorođenče, prije više od 40 godina, ostavljena ispred Doma za nezbrinutu djecu „Bjelave“, tadašnjeg doma „Ljubica Ivezić“.

TETKA KRILA TRUDNOĆU Dragana traži rodicu koja je prije više od 40 godina OSTAVLJENA (FOTO)
FOTO: AVAZ/RAS SRBIJA

Dragana navodi kako je njena tetka Slavka krila trudnoću te da je nakon poroda pobjegla iz bolnice.

Porodica, kako tvrdi, zna da je rođena djevojčica i da joj je dala ime Dobrila, ali nikada nisu stupili u kontakt sa njom.

Foto: Avaz/RAS Srbija
Foto: Avaz/RAS Srbija

Pokušavam da pronađem sestru od tetke, prvu rodicu, koju je moja tetka, nažalost, napustila kada je rodila. Tetka je neko vrijeme živjela u Sarajevu, nekoliko mjeseci možda, čuvala je tada prvu kćerku moga oca. Ja tada nisam bila rođena, pa je moguće i tamo da je upoznala biološkog oca djeteta i zatrudnjela. Porodila se 1973. ili 1974. godine u Sarajevu, u bolnici Jezero i odmah nakon poroda je pobjegla iz bolnice. Čula sam da je i policija reagovala i da su je tada privodili, i nju i moga djeda, ali nisam sigurna koliko je tačno i ostavila je bebu ispred Doma za nezbrinutu djecu “Bjelave“, tadašnji naziv „Ljubica Ivezić“- navela je Dragana.

Tetka je, kaže, samo jednom spomenula kako joj je dala ime Dobrila.

Foto: Avaz/RAS Srbija
Foto: Avaz/RAS Srbija

Slavka Đurović, Draganina tetka, rođena je i živjela na Sokocu, radila je u Fabrici za preradu drveta „Romanija“, a kasnije kao spremačica u osnovnoj školi u Sokocu!

– Znam sigurno da to dijete, sada već žena postoji! Svi koji bi mi mogli dati više informacija su umrli, kao i tetka, nažalost. Zato bih bila jako zahvalna kada bi mi se javio neko ko je tada radio u domu, ili u bolnici, ili možda neko ko prepoznaje tetku sa slika. Prva slika je kako je ona izgledala u posljednjih nekoliko godina, a ostale su odranije. Hvala puno svima koji podijele objavu, jer što više ljudi vidi, možda će neko znati više informacija – napisala je Dragana.

(Avaz)