Hronika

TEŽAK ŽIVOT PRIJATELJA Nakon nesreće u kojoj su poginula dva mladića otkrivena njihova SUDBINA

Petar mi je bio dobar drug, čuli smo se skoro svaki dan otkako je otišao u Crnu Goru da radi. Dan prije tragedije pohvalio mi se da je položio sve kategorije za upravljanje kamionom. Rekao mi je da planira da se sljedeće nedjelje vrati kući, i to zbog seoske slave.

TEŽAK ŽIVOT PRIJATELJA Nakon nesreće u kojoj su poginula dva mladića otkrivena njihova SUDBINA
FOTO: FACEBOOK/PRIVATNA ARHIVA

Ovim riječima, beogradskim medijima o svojim prijateljima, o tragično nastradalim mladićima Stefanu Miloševiću (20) i Petru Krstiću (25) govorila je Petrova prijateljica Milica.

Ona je ispričala da su Petar i Stefan pre tragedije podigli plate i da su otišli u provod u jedan klub.

Bili su u nekom resturanu, provodili su se. Pretpostavljam da se nesreća desila kada su se vraćali u stan u kom su bili smješteni – dodaje Milica.

Kako kaže, poginuli mladići su cijelog života bili nerazdvojni.

– Zajedno su jeli, spavali, zajedno su odlučili i da odu u Crnu Goru i, eto, zajedno su otišli i u smrt i napustili nas – kaže sagovornica Kurira.

Prema njenim riječima, Petar Krstić je posljednjih nekoliko godina živio sam.

– Odgajili su ga baka, deka i tetka. Međutim, oni su umrli i posljednjih sedam godina je živio sam. Baba i djed su mu godinama radili u Švajcarskoj i imali su dosta novca. Ostavili su Petru bogatstvo, tako da on nije ni morao da radi, ali on je bio jako vrijedan i želio je da zarađuje. Vjerujem i da ga je samoća naterala da sa Stefanom ode u Crnu Goru da radi – priča drugarica nastradalog i dodaje da je Stefan takođe bio dobar momak, kao i da je iza sebe ostavio roditelje i starijeg brata.

Drugarica još priča da se Petar rodio u Švajcarskoj i da ga je majka ostavila kao bebu.

– Ne znam da li je imao 40 dana kada ga je majka ostavila na autobuskoj stanici u Bernu. Srećom, njeni roditelji znali su šta planira, pa su je pratili i uzeli dijete. Sami su ga gajili. Majka mu je dala ime Dragan, a otac mu se prezivao Kostić, ali su ga i baba i djed zvali Petar umjesto Dragan, a umjesto Kostić, oslovljavali su ga sa Krstić, kako su se i sami prezivali – priča drugarica i dodaje da Petrova majka nije bila u dobrim odnosima sa roditeljima, ali ni sa njim.

Nesreća u kojoj su dvojica mladića stradala dogodila se juče na Jadranskoj magistrali u Tivtu oko dva sata poslije ponoći, kada se “pežo 307” u kom su bili Milošević i Krstić, naišao na gradilište kružnog toka i udario u betonski stub.

– Od siline udarca mladići su ispali iz automobila, tako da se ne zna ko je bio za volanom. Pretpostavlja se da je auto išao velikom brzinom iz pravca Budve i da je udario u blokove koji obeležavaju pješačko ostrvo na pomenutoj raskrsnici – naveli su crnogorski mediji.

Stefan Milošević je preminuo na mjestu, dok je Petar Krstić umro na putu do kotorske bolnice. Prema riječima prijatelja, bili su nerazdvojno još od djetinjstva.