Hronika

TIJELA JOŠ NEMA Oglasio se čovjek koji je KOBNOG DANA vidio osumnjičene za ubistvo male Danke "Bili su nadomak deponije i izgledali su zbunjeno"

Od male Danke Ilić (2) već dva mjeseca nema ni traga ni glasa.

TIJELA JOŠ NEMA Oglasio se čovjek koji je KOBNOG DANA vidio osumnjičene za ubistvo male Danke "Bili su nadomak deponije i izgledali su zbunjeno"
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER/DRUŠTVENE MREŽE

Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su vještačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena Danka Ilić kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota, osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Svoje iskaze dali su u VJT u Zaječaru svjedoci, taj proces još uvek traje a tijela djeteta još uvijek nema. U međuvremenu, preminuo je od posljedica srčanog udara u Policijskoj upravi u Boru, Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog za ubistvo koji je bio saučesnik sa ocem Radoslavom u premještanju tijela Danke sa jedne na drugu lokaciju, nakon dva dana a nakon njega 15. maja preminula je i majka Svetlana Dragijević.

Policija i dalje nastavlja operativan rad na terenu, kako bi se došlo do bilo kakvog dokaza, gdje bi moglo da se pronađe tijelo ubijene djevočice.

Porodica i građani su i dalje u neizvjesnosti , isčekuje se svakodnevno vijest o nesretnom djetetu , međutim ono što zabrinjava je što većina njih smatra da život teče dalje i da se o ovom slučaju sve manje priča.

– Poslednji put sam vidio osumnjičene Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, osumnjičene za ubistvo djevojčice, kolima JP ,”Vodovod” nadomak deponije, na Starobanjskom putu ali sa suprotne strane kada se dolazi iz Bora. Bilo je to 26 . marta oko 14.45 minuta. Krenuo sam iz Doma zdravlja kod majke svoje supruge, koja na tom potezu ima vikendicu. Vidio sam automobil, ne mogu se sjetiti koje je marke bio, pored koga je stajao Srđan Janković, dok je Dejan Dragijević već sišao dijelom niz liticu pune smeća i otpada. 

Pročitajte još

Uredno sam mu se javio, međutim Srđan Janković je djelovao zbunjeno i kao da nije htio da mi se javi niti da me pogleda. Tada nisam znao šta se dogodilo. Bilo mi je to neobična reakcija ali nisam tada razmišljao zašto je to tako. Da je djevojčica nestala saznalo se kasnije. Odmah sam se obratio policiji i ispričao sve što sam vidio. Pretpostavljam da su nešto tu već uradili, jer sam se kasnije stalno pitao šta će njih dvojica baš tu kod te deponije u to vrijeme. Šta su oni tražili tu usred bijela dana, pitanje koje me muči i dan danas. Danima ne mogu da se otrgnem mišlju da je možda tu nešto urađeno sa djetetom. Svakodnevno razmišljam da li je možda trebalo više pretražiti taj potez nego deponiju na početku Strobanjskog puta sa suprotne strane iz pravca Banjskog Polja. Jer, tu dole teče potočić, mještani koji žive na tom potezu kažu da postoji i neka cijev, neki kanal, koji je napravljen pre 50 godina, pa prosto ne smijem ni da zamislim šta su mogli da urade sa tijelom male Danke – priča Boranin S.S. koji je za Informer ispričao svoju ispovjest, koja ga već više od dva ipo mjeseca muči.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu