Hronika

TIJELO ANE JOŠ NIJE PRONAĐENO Brajan Volš, optužen za STRAVIČNO UBISTVO Beograđanke, OSUĐEN NA ZATVORSKU KAZNU

Brajan Volš, optužen za ubistvo svoje supruge, Beograđanke Ane Volš u Kohasetu u Masačusetsu 2023. godine, osuđen je na 37 mjeseci zatvora u drugom predmetu koji se odnosi na prevare sa umjetninama.

Brajan Volš u sudnici
FOTO: CRAIG WALKER /POOL

Volš (48) je 2021. godine priznao krivicu za prodaju dve falsifikovane slike Endija Vorhola u međunarodnoj šemi umjetničkih prevara.

Sudija saveznog suda u Bostonu osudio je danas Volša na 37 mjeseci zatvora, prenosi Boston Herald. Volšu je naloženo i da plati 475.000 odštete, navodi Rojters.

Pročitajte još

Brajan Volš je optužen za ubistvo supruge Ane, porijeklom iz Srbije, kao i za ometanje policijske istrage i opstrukciju pravde i “nepropisno prenošenje ljudskog tijela”.

Ana Volš, američka državljanka porijeklom iz Beograda, nestala je 1. januara 2023. godine i njen suprug je rekao da je iz Kohaseta u Masačusetsu, gdje su živjeli, otputovala u Vašington, gdje je radila.

FOTO: ANAWALSHE/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: ANAWALSHE/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Međutim, njen poslodavac je tri dana kasnije prijavio nestanak.

U istrazi su kasnije pronađeni materijalni dokazi koji, prema optužnici, ukazuju da je Brajan Volš ubio Anu, raskomadao njeno tijelo i uništio posmrtne ostatke.

U podrumu njihove kuće pronađeni su i noževi sa tragovima krvi, a internet pretrage Brajana Volša pokazale su da je tražio informacije o tome kako da se otarasi tijela, prenosi Tanjug.

On se izjasnio da nije kriv za ubistvo prvog stepena i uništavanje tijela svoje supruge, za šta ga tereti optužnica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije