Svijet

"TIJELO BAČENO U JEZERO" Istraga nestanka male Medlin ukazuje na mogućeg SAUČESNIKA U UBISTVU

Nijemac Kristijan Brikner, koji je osumnjičen u slučaju nestanka i ubistva Medlin Meken u portugalskom regionu Algarve 2007. godine, imao je saučesnika, otkriva popularna portugalska TV-emisija koja se bavi istragama.

"TIJELO BAČENO U JEZERO" Istraga nestanka male Medlin ukazuje na mogućeg SAUČESNIKA U UBISTVU
FOTO: BBC/YOUTUBE/SCREENSHOT

Mediji su ranije izvještavali da istražitelji tragaju za skitnicom, koji je Nijemac, i koji je u vrijeme djevojčicinog nestanka navodno živio u okolini mjesta Praja da Luš, gdje je Medlin oteta iz apartmana, u kome je porodica Meken bila smještena.

Emisija “Sexta As 9”, koja treba da bude prikazana u petak uveče, otkriva da istražitelji vjeruju da je Brikner imao pomoćnika prilikom otmice.

– Njemački istražitelji potvrdili su sumnje da je Kristijan Brikner imao saučesnika – kaže voditelj Sandra Fulgeiraš u najavi emisije.

Pomenuti skitnica živio je u kamperu pored zabačenog jezera Bahažim de Bravura, 14 kilometara od letovališta Praja da Luš, u oblasti koja je pretraživana nakon Medlininog nestanka. Lokalni mediji, međutim, javljaju da je policija tamo provela samo dva sata i da jezero nije pretraženo. U poruci na portugalskom jeziku nađenoj u Praja da Luš koja je policiji predata tek godinu dana nakon detetovog nestanka, pisalo je da je Medlinino telo bačeno u jezero Baražim da Bravura, prenosi Blic.

U drugoj najavi emisije Briknerov advokat Fridrih Filher brani klijenta, za koga kaže da je žrtveni jarac istražitelja. Optužuje njemačko tužilaštvo zbog davanja smjelih saopštenja o Briknerovoj krivici i navodnom ubistvu Medlin koja su zasnovana isključivo na “prividnim dokazima”.

Filher optužuje glavnog svjedoka tužilaštva Helgea Brušinga da je osuđivani kriminalac i da mu se ne može vjerovati, na šta tužilac Hans Kristijan Volters uzvraća i kaže voditeljki da ima uvjerljive dokaze da je Medlin Meken mrtva.

U insertu se takođe vidi kako Fulgeiraš pruža fotografije Briknerove bivše djevojke Nikol Felinger svjedoku, koji je živio u Algarveu u vrijeme Medlininog nestanka, prenosi Dejli mejl.

Kristijan Brikner, koji se trenutno nalazi u zatvoru pod optužbom za narkodelikte, stanovao je u trošnoj kolibi 15 minuta kolima od apartmana iz koga je Meken nestala u maju 2007.

Dokazi iz mobilnog telefona potvrđuju da je Brikner te noći bio u mjestu. Brikner se dovodi u vezu sa nizom provala u mjestu Praja da Luš i osuđen je za silovanje starije američke turistkinje , ali presuda još treba da bude potvrđena. Brikner je osuđen za niz seksualnih zločina, uključujući i napastvovanje djece.