Svijet

Tijelo nađeno nedaleko od njene kuće: Valerija (9) UBIJENA U ŠUMU, policija traga za ubicom u "krugu porodice"

Njemačka policija potvrdila je danas na konferenciji za medije da je mala Valerija (9) ubijena i da tijelo koje je pronađeno u šumi u Debelnu pripada nestaloj djevojčici.

Nestala djevojčica u Njemačkoj
FOTO: SAXONY ANHALT POLICE / SCREENSHOT

Valerija je žrtva zločina. Smrt istražujemo kao ubistvo – rekao je šef policije Karsten Kemf.

Kako je saopštila policija, mrtvo dijete otkriveno je u utorak, daleko od šumskih staza, duboko u teško pristupačnom šipražju.

Prema riječima istražitelja, mjesto gdje je pronađena bilo je i mjesto zločina. Valerija je ubijena u šumi, samo četiri kilometra od svoje kuće. Još uvijek nije jasno tačno vrijeme smrti, prenosi Bild.

Tijelo male Valerije pregledano je u Institutu za sudsku medicinu u Lajpcigu.

Pročitajte još

Nakon istrage i obdukcije, nema dokaza da je djevojčica bila žrtva seksualnog zločina -rekla je viši javni tužilac Ingrid Burghart.

Proteklih dana službenici su ispitali oko 400 građana i provjerili sve seksualne prestupnike koji su u opasnosti da ponove zločine.

– Uvijek smo se nadali da ćemo naći Valeriju živu -rekla je šefica policije Mendi Kuršner.

– Iako još nema osumnjičenih i niko nije uhapšen, istrage policije su trenutno koncentrisane na najbliži društveni krug porodice – rekao je viši javni tužilac.

Na konferenciji za novinare, šef policije je priznao i da se jedna žena već u srijedu javila policiji jer je čula vriske, dva dana nakon što je dijete nestalo i samo dva kilometra od mjesta gdje je otkriveno Valerijino tijelo.

Zašto je onda policiji trebalo nedjelju dana da pronađu tijelo?

-Nismo bili u mogućnosti da suzimo područje na osnovu izjave. Trebao nam je valjan trag da ga suzimo – rekla je šefica policije Mendi Kuršner.

Da podsjetimo, mala Valerija je nestala 3. juna kada je krenula u školu. Ali tamo nikad nije došla. Djevojčica, koja je došla iz Ukrajine, sa majkom je živjela u Njemačkoj od 2022. godine. Njeni roditelji su razvedeni, a Valerijin otac služi kao vojnik na ukrajinskom frontu, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu