Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TIJELO SRPKINJE KRIO DVA DANA U SOBI Kenijac koji je brutalno ubio tinejdžerku ima DEBEO DOSIJE

Hronika
Autor:

Foto: TANJUG/AP

Migrant iz Kenije Brajan S. (19), koji je osumnjičen da je ubio Elmu Č. (17) porijeklom iz Srbije u prihvatnom centru u Njemačkoj, poznat je policiji od svoje 14. godine.

Osumnjičeni migrant iz Kenije Brajan S., koji je nakon saslušanja priznao da je ubio djevojku srpskog porijekla Elmu Č. u izbjegličkom kampu u njemačkom gradu Sankt Augustin, već ima bogati policijski dosije. Podsjećanja radi, Brajan S. došao je u Njemačku kao izbjeglica i pored kenijskog državljanstva dobio i njemački pasoš.

Naime, kako su prenijeli njemački mediji, ovaj devetnaestogodišnjak još prije pet godina, kao maloljetnik, počeo je da gradi kriminalnu karijeru. Naime, Brajan se sa samo 14 godina prvi put našao u policijskoj evidenciji i to zbog sumnje da je širio pornografiju. Već u 15. i 16. godini biva privođen zbog krađa. Kasnije djela postaju sve ozbiljnija. Naime, u oktobru 2016. godine protiv njega se vodila istraga zbog seksualnog zlostavljanja djeteta! Međutim, njemački mediji ostali su uskraćeni za informacije o ovom slučaju i prenose da nije najjasnije da li je ovo dovelo do podizanja optužnice protiv Brajana.

Dvije godine nakon seksualnog uznemiravanja, Brajan je, kako je i sam priznao, počinio stravično ubistvo maloljetnice iz Srbije.

Prema posljednjim saznanjima iz istrage, ubica je tijelo nesrećne djevojke držao u svojoj sobi dva dana. Njeno tijelo položio je u krevet, dok u kampu ostalih 38 izbjeglica i beskućnika nije imalo predstavu o tome kakav se zločin odigrao iza njegovih vrata.

Kako prenose njemački mediji, Brajan S. je Elminu odjeću i torbu nakon počinjenog zločina bacio u obližnje jezero Ziglarer.

Tijelo djevojke pronađeno je i odnijeto na obdukciju. Tužilac u Bonu rekao je da za sada nema dokaza da je riječ o seksualnom zlostavljanju. Sudija u slučaju ubijene Srpkinje rekla je da ne vidi da je bilo niskih pobuda ubice.

Inače, ubijena Elma Č. rođena je u selu Špiljani, u blizini graničnog prelaza sa Crnom Gorom. Kako su nam ispričali njeni poznanici, Elmini roditelji su se odmah po njenom rođenju preselili u Kosovsku Mitrovicu. Tu su živjeli do kraja bombardovanja 1999. godine, kada su otišli za Njemačku. Od tada su rijetko dolazili u rodno selo.

Tijelo Elme Č. pronađeno je u sobi u izbjegličkom centru u kojoj su smješteni tražioci azila i beskućnici, četiri dana nakon što su njeni roditelji prijavili nestanak. Tokom potrage su korišćeni psi, ronioci i helikopteri. Lokalni mediji su prenijeli da je ona porodici rekla da će se sresti sa prijateljicom u Bonu. Međutim, prema policijskim saznanjima, ona je, umjesto toga, otišla da vidi osumnjičenog u skloništu.

Policija je Brajanu S. ušla u trag jer je bio označen na fotografijama sa Elmom na društvenim mrežama. On je tokom ispitivanja priznao da je Elmu Č. ubio poslije rasprave u svojoj sobi, gdje su otišli nakon sastanka u nargila baru i da se njeno tijelo nalazi u skloništu za migrante. Gradonačelnik Unkela Gerhard Hausen, grada u kojem je Elma živjela, izjavio je da je cijeli grad duboko potresen zbog tragedije.

“Bila je dobra i druželjubiva”

Elmini prijatelji na društvenim mrežama izjavili su žalost povodom užasne tragedije koja joj se dogodila.

– Bila je dobra i otvorena za upoznavanja i druženje. Međutim, to ju je koštalo života – napisao je jedan od njenih poznanika.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO