Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Tipski štandovi za suvenire u Trebinju

Regioni
Autor:

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

U Trebinju će se i ove turističke sezone suveniri prodavati na tipskim štandovima u centru grada, a gradska uprava uputila je javni poziv da dodjelu štandova za postavljanje suvenira.

Ovo je već druga godina da se određuju lokacije za prodaju suvenira, kako bi se uredila ova oblast, a uspomene iz Trebinja prodavale bi se na uređenim štandovima na tačno određenim mjestima, uz kontrole o tome šta se prodaje.

Tipski štandovi, urađeni po nacrtu gradskog odjeljenja za prostorno uređenje, biće na četiri lokacije u centru grada, na ulasku u gradski park, uz tunel na ulazu u Stari grad, u blizini Anđelkine kapije u Starom gradu i uz obalu rijeke Trebišnjice, kod kamenog mosta.

U ovom odjeljenju kažu da je cilj, prije svega, da grad ljepše izgleda, te da su štandovi urađeni jednostavno, kako ne bi bili skupi za prodavce suvenira, a mogu se koristiti više godina.

Lokacije su određene u saradnji sa Turističkom organizacijom i turističkim vodičima,  na osnovu njihovih iskustava o mjestima gdje turisti najviše prolaze.

U resornom odjeljenju najavljuju da će štandovi biti postavljani i na druga mjesta, ako se ukaže neka nova atraktivna lokacija.

Cijena postavljanja štanda je 30 KM po metru kvadranom, a do sada su se dozvole izdavale na godinu dana. U gradskoj upravi razmišljaju da to ubuduće bude dvije ili tri godine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO