Politika

“RADIMO KAO TIM” Cvijanovićeva ispričala u kakvom je odnosu sa Dodikom i ŠTA JE CILJ VLADE RS

Predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica SNSD Željka Cvijanović da su besmisleni navodi o lošim odnosima nje i srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika, te da takve priče potiču iz sarajevskih medija koje je Dodik ogolio i koji nemaju druge teme osim izmišljenih svađa.

“RADIMO KAO TIM” Cvijanovićeva ispričala u kakvom je odnosu sa Dodikom i ŠTA JE CILJ VLADE RS
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Spekulacije medija o tome nazvala je besmislicama, uz opasku da s Dodikom funkcioniše kao tim.

To je besmisleno i takve priče samo potvrđuju da Dodik dobro radi svoj posao. Mi radimo kao tim, nikad se ni sa kim  nisam svađala, a pogotovo sa Dodikom  istakla je Cvijanovićeva u emisiji RTRS Telering.

Ona je naglasila da su odnosi u SNSD dobri i da se stranka bavi pitanjima važnim za poboljšanje životnog standarda građana Srpske. Podsjetila je da je formirana radna grupa koja se bavi politikom plata, odnosno definisanjem mjera usmjerenih na dalji rast plata u Republici Srpskoj.

– Vlada na čijem sam čelu bila, donijela je odluku o povećanju plata prosvjetnim radnicima. Nova Vlada je donijela odluku o povećanju plata pripadnicima MUP i zaposlenima u zdravstvu – istakla je ona.

Kada je riječ o Zoranu Tegeltiji i njegovoj kandidaturi za predsjedavajućeg Savjeta ministara, Cvijanovićeva je rekla niko iz SNSD nije kriv što ta priča nije okončana i što nije formiran Savjet i izabran njegov predsjedavajući, već da je odogovornost za to na političkom Sarajevu koje je odlučilo da se “igra države”.

– Njihova igranka to opstruiše, postavljaju uslove jer su tako savjetovani i vode se pričom “samo vi to uporno tražite pa će oni pristati – rekla je ona i dodala da SNSD ne pristaje na uslovljavanja.