Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“TO JE BILO NESMOTRENO” Radovan Kovačević se izvinio zbog REPUBLIKE ŠUMSKE

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Portparol SNSD Radovan Kovačević izvinio se juče zbog nesmotrenog poteza od prije više godina kada je na društvenim mrežama okačio fotografiju ispod koje je napisao: “Pozdrav iz republike šumske”.

Kovačević tvrdi da se ta njegova rečenica uopšte nije odnosila na Republiku Srpsku.

– Sarkazam u kojem sam šumu u kojoj sam se fotografisao šaljivo nazvao “republika šumska” je bio nesmotren. Žao mi je zbog toga. Ta objava je iz 2016. godine kada sam bio član GO SNSD i zaposlen u kabinetu predsjednika Republike i ni na koji način se nije odnosila na moju državu – naveo je Kovačević na svom Tviter profilu, reagujući na česte prozivke opozicije da je Republiku Srpsku nazvao republikom šumskom.

On je komentarisao i prozivke kako je do sada promijenio deset stranaka, navodeći da je prije SNSD bio još samo u SDP.

– Očigledno je da sam, zbog dobronamjernih ljudi, dužan objasniti neke stvari. Istina je da sam bio član SDP u koji sam ušao kao mladić, vjerovali ili ne, kroz “rok en rol”. Ipak, nisam bio član nijednog organa te stranke i nisam učestvovao u donošenju bilo kakve odluke te stranke – tvrdi Kovačević.

On dodaje da je iz SDP izašao 2006. godine, te da činjenicu da je bio član te stranke smatra svojom velikom greškom, ali i značajnom školom.

Kovačević ističe da je to bila jedina stranka u kojoj je bio učlanjen prije učlanjivanja u SNSD. Dodaje da je u još dvije stranke bio angažovan i plaćen kao savjetnik za komunikacije u izbornim kampanjama.

– U kampanji 2014. godine me angažovao SNSD, a poslije su me pozvali da se učlanim i angažujem. Prihvatio sam poziv, kako zbog socijaldemokratskog opredjeljenja stranke, tako i zbog toga što sam SNSD doživljavao kao jedinu ozbiljnu državotvornu organizaciju. Na tu odluku sam ponosan – poručio je Kovačević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO