Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“TO JE NEPRIHVATLJIVO!” Gradonačelnica Supetra na Braču osudila napad na NACIONALNOJ OSNOVI

Svijet
Autor:

Foto: Facebook

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oštro je osudila napad na nacionalnoj osnovi u Supetru.

Napadnuti su sezonski radnici, trojica mladića iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin. Grupa momaka je nasrnula na njih uz riječi ”Di je Srbin?”

– Ispred Grada Supetra i u svoje lično ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem gradu, gdje su stradala četvorica mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovakvo nešto desi jer neko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom – rekla je Marković.

Ispred Grada Supetra i u svoje osobno imeoštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu gdje su stradala četiri…

Gepostet von Ivana Marković am Sonntag, 9. Juni 2019

Grad Supetar je oduvijek bio i biće tolerantan i otvoren za sve koji žele doći i posjetiti naš grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da niko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem gradu, navodi Markovićeva.

– Takođe, kako su napadači bili učesnici ili posjetioci Torcida Kupa (iako se napad nije desio za vrijeme turnira), odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može podsticati sportska događanja čiji učesnici ili posjetioci iskazuju mržnju. Grad Supetar će uskratiti daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa. Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apelujem na institucije da najstrožije kazne počinioce bez imalo milosti – napisala je gradonačelnica.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO