Društvo

„TO JE ORTODOKSNA GLUPOST“ Dr Tiodorović se oglasio o uvođenju NAJOŠTRIJE MJERE

Jutros se u pojedinim beogradskim medijima pojavila spekulacija da bi u Srbiji moglo ponovo da bude uvedeno vanredno stanje.

„TO JE ORTODOKSNA GLUPOST“ Dr Tiodorović se oglasio o uvođenju NAJOŠTRIJE MJERE
FOTO: SLOBODAN MILJEVIĆ/TANJUG

 I to ni manje ni više, nego već od 1. oktobra. Ipak, takva vijest je vrlo brzo od strane Kriznog štaba najoštrije demantovana.

Naime, mediji su pisali da bi vanredno stanje moglo biti uvedeno opet, da to znači i da se “pravi podaci o oboljelima skrivaju”, te se kao razlog uvođenja navodi i to da “ljekari neće više da se dobrovoljno prijavljuju za rad u kovid ambulantama”.

Međutim, vrlo brzo epdiemiolozi su u medijima ovu informaciju demantovali.

Oštru poruku na širenje dezinformacija o pomenutoj temi uputio je epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, piše Blic.

– To je ortodoksna glupost koju nije niko pominjao osim budala – naveo je on.

Slična reakcija stigla je i od zamjenice direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” Darije Kisić Tepavčević.

– Ništa o tome nisam čula, to je dezinformacija – kazala je kratko članica Kriznog štaba.

Da bi uvođenje vanrednog stanja u ovom trenutku bilo besmisleno i nepotrebno, kazao je i epidemiolog i profesor Medicinskog fakulteta u penziji Zoran Radovanović.

– Nikakvog opravdanja nema za uvođenjem vanrednog stanja. Nije u pitanju opstanak države – kazao je on i dodao da je još 19. marta proglašena epidemija od većeg epidemiološkog značaja, te da bi borba trebalo da se svede na vanrednu situaciju.

Nije na odmet pomenuti i činjenicu da, iako broj oboljelih u Evropi svuda raste, nijedna od zemalja ne razmišlja o ponovnom uvođenju vanrednog stanja.

Iako se na takve mjere tokom marta i aprila odlučilo čak 27 evropskih zemalja, sada je tako nešto praktično nemoguće, budući da bi ekonomija u ovim okolnostima značajno trpila.

Prihvati notifikacije