Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“TO JE OSNOV ZA NORMALNO FUNKCIONISANJE DRUŠTVA” Borenović poručio da se treba ozbiljno posvetiti unapređenju rada pravosuđa

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Jedan od osnovnih preduslova za normalno funkcionisanje društva je povjerenje u pravosudne i bezbjednosne institucije, koje moraju biti profesionalne i efikasne, te se unapređenju rada ovih institucija mora najozbiljnije posvetiti.

Rekao je ovo predsjednik PDP Branislav Borenović, nakon današnjeg sastanka na kojem su se počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić i predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka Draško Stanivuković sastali sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Erikom Nelsonom.

Oni su razgovarali o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Borenović je u razgovoru sa Nelsonom istakao izmjene Izbornog zakona kao jedan od političkih prioriteta PDP, kojim bi se omogućili fer i pošteni izbori koji bi izražavali stvarnu volju građana, ali i vratili povjerenje u zakonodavne i izvršne institucije.

Delegacija PDP-a informisala je ambasadora Nelsona da je neophodnost vraćanja javnih medija u okvire profesionalnog i nepristrasnog izvještavanja takođe je jedan od ciljeva PDP-a na kojem će se insistirati i raditi u narednom periodu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO