Tenis

"TO JE SRAMOTA, ALI I ISTINA" Advokat objasnio kako Đoković IPAK MOŽE u Australiju

Australijski advokat Džejson Kvil žestoko je kritikovao ophođenje australijskih vlasti prema Novaku Đokoviću.

"TO JE SRAMOTA, ALI I ISTINA" Advokat objasnio kako Đoković IPAK MOŽE u Australiju
FOTO: TWITTER, BALKAN SPORT / SCREENSHOT

On je gostujući u jednoj emisiji istakao da se Australija obrukala ne samo depotacijom najboljeg tenisera svijeta, već i zbog načina na koji su ga tretirali po njegovom dolasku u Melburn.

Novinare je zanimalo da im Kvil objasni zbog čega je Đoković dobio trogodišnju zabranu ulaska u Australiju i kako ta zabrana zapravo funkcioniše.

Pročitajte još

– Da ti odgovorim na pitanje o trogodišnjoj zabrani, ona je automatska, ali nije obavezna. To znači da se odmah izdaje, trenutno je Novaku zabranjeno da uđe u zemlju, ali to može da bude promijenjeno – počeo je Kvil.

Kako je objasnio, trogodišnja zabrana stupa na snagu odmah po deportaciji, ali je činjenica da se razlog deportacije u Novakovom slučaju bitno razlikuje od većine situacija.

– Uglavnom vi deportujete nekoga jer je uradio nešto loše, ali to se ne odnosi na Novaka. On nije deportovan zbog nečega što je uradio, već zato što je procijenjeno da će njegov dolazak uticati loše na javnost – objasnio je advokat.

Po njemu, odluka australijskih vlasti je neshvatljiva i sramotna.

– Znači rekli smo da mi prihvatamo to da nisi prekršio pravila, da si filantrop, da si sjajan karakter, znamo da si ušao u zemlji poštujući pravila, ali mislimo da ovo može da utiče na druge ljude. Nije deportovan zbog nečega što je uradio, već zbog uticaja koji je procenjeno da će njegovo prisustvo imati – dodao je Kvil.

Takođe, on je dodao da postoji nekoliko scenarija u kojima Novak naredne godine može da uđe u zemlju.

– Novak će moći da uđe u zemlju naredne godine ako ova politika duple vakcinacije ne bude na snazi ili ako mu ispitivanja javnog mnjenja dozvole. Sramota je što je tako, ali to je istina – zaključio je Kvil.

Prihvati notifikacije