Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“TO SU IZMIŠLJOTINE” Dodik ističe da NEMA SUKOBA sa Cvijanovićevom i da Višković DOBRO OBAVLJA SVOJ POSAO

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će vlast u Republici Srpskoj ove sedmice koncipirati politiku povećanja plata s ciljem da početkom naredne godine bude dostignut najavljeni cilj Vlade da prosječna plata bude 1.000 KM.

Dodik je rekao da se u ovim trenucima povećavaju zarade ljekarima i zdravstvenim radnicima.

– Ljekari će imati oko 200 KM veću platu. Od Nove godine povećaćemo plate zaposlenima u obrazovanju, a biće povećanja i oblasti javne uprave tako što ćemo najniže plate povisiti značajnije, a najviše blago, za jedan ili dva odsto. Neke plate, koje su bile 400 KM, biće 600 KM – istakao je Dodik.

On je dodao da povećavanje plata time nije zatvoreno samo za javni sektor, već da je cilj da i realni sektor poveća plate u skladu da beneficijama i podsticajima koji im je dala Vlada, predvođena premijerom Radovanom Viškovićem.

– Na tome se radi i prilagodićemo sve propise da do kraja godine donesemo sve odluke u tom pogledu – obećao je Dodik u emisiji “Dosije” ATV-a.

Govoreći o razvoju pojedinih lokalnih zajednica i lokalnim izborima kojiće biti održani naredne godine, Dodik je rekao da gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić odlično radi svoj posaao i da ima njegovu aposolutnu podršku, kao i predsjednika Republika.

Dodik je naglasio da u Banjaluci svi hvale njegov rad, jer se Banjaluka razvija, postaje proaktivan i sređen grad.

– On će biti naš kandidat za sljedeće lokalne izbore i potpuno sam uvjeren u njegovu pobjedu. Iduće godine daćemo pažnju infrastrukturi i institucijama kulture. Želimo i da se Banjaluka u svakom smislu uzdigne i da pokušamo doći do što više radnih mjesta – naglašava Dodik.

On kaže da u Prijedoru SNSD treba da riješi koalicione odnose i da će to biti stabilno.

– U Gradišci smo stabilni i u Doboju ćemo dobiti izbore. Nešto problema imaćemo u Bijeljini i tu nismo najsigurniji, ali ćemo učiniti sve da dobijemo izbore –  rekao je Dodik i dodao da je SNSD stabilan i u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Foči, Trebinju…

Na pitanje da li će se povući iz Predsjedništva na poziciju predsjednika Vlade Srpske, Dodik je rekao da aktuelni premijer Srpske radi dobro svoj posao, te da se neće povući jer ga je na tu poziciju izabrao srpski narod.

– Postoje i izmišljotine nekih u medijima da smo predsjednik Srpske i ja u sukobu. To je potpuna neistina – poručio je Dodik.

On je rekao da su spekulacija i priče o njegovim pozivima da se smjene određeni ministri u Vladi Srpske.

Dodik je rekao da je situacija u vladajućoj koaliciji dobra i će svoje jedinstvo pokazati na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine o položaju Srpske u dejtonskoj BiH.

– Za 15 do 20 dana ćemo je zakazati. Radimo na opsežnom materijalu, jer je to trajni dokument. Donijećemo pravne odgovore i sprovodive zaključke – rekao je Dodik.

On je rekao takođe, da će srpska strana narednih dana, najvjerovatnije, usloviti formiranje vlasti na nivou BiH time da strane sudije odu iz Ustavnog suda BiH.

– I mi ćemo sada, kao neki drugi, početi da uslovljavamo formiranje vlasti -poručio je Dodik.

Ističe da je način policijskog organizovanja, poput novoosnovane Jedinice žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, najsavremeniji oblik djelovanja protiv terorizma i narušavanja bezbjednosti.

– Novost je što Žandarmerija nije stacionirana u Banjaluci kao što su bile neke posebne jedinice. Ona može biti upotrijebljena na teritoriji cijele Srpske u skladu sa procjenama i ukoliko bilo kakav teroristički akt ugrozi određenu zonu bezbjednosti u nekom regionu – zaključio je Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO