Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TOKOM UVIĐAJA POZLILO POLICAJCU Ljekari opet intervenisali na brodu na kojem su se otrovali turisti

Svijet
Autor:

Foto: Cazin.net/RAS Srbija

Vazduh u potpalublju jedrenjaka ”Atlantia”, u kojem su se juče otrovali italijanski turisti i u kojem traje intenzivan pregled policije i inspektora raznih profila, još je toksičan i opasan. I to jako.

Da je to tako, mogli su se uvjeriti i prolaznici na hvarskoj rivi jer je, kako su nam ispričali, pozlilo jednom policajcu kojeg je odvezla Hitna pomoć, piše Jutarnji.hr.

– Cijelo jutro policija ulazi i izlazi iz potpalublja. Čovjek s maskom i bocom za kiseonik uđe, pa se zadrži možda nekoliko minuta, pa opet izađe. I tako svako malo. Plinovi u potpalublju su očito prejaki. Ubrzo je stigla Hitna pomoć pa je, u pratnji dvojice, pak, van izašao drugi čovjek kojem je na leđima pisalo krim-policija. Njega su uveli u vozilo Hitne, a koliko se moglo vidjeti kroz staklo, unutra su ga hladili fasciklom – ispričao je za Jutarnji.hr očevidac.

Saznaje se da je s krim-tehničarom u vozilu Hitne odvezen preventivno u ambulantu i vještak jer su obojica zbog lošeg vazduha u potpalublju osjetila nelagodu.

Prema informacijama kojima ovaj portal raspolaže, njih dvojica će zdravstveno biti dobro, a glavni uzrok tragedije, kako se neslužbeno može čuti, leži u agregatu na brodu, odakle se širi toksičan plin.

Osim hvarskih i splitskih policajaca, na mjestu uviđaja se nalaze i njihove italijanske kolege koji nadgledaju svaki korak istrage, a upravo su na brod pristigli i vatrogasci.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO