Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“TOLIKO SAM ZAHVALNA” Ona ima 50 godina i upravo je RODILA ČETVORKE (FOTO)

Svijet
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Tim od 35 ljekara porodio je 50-godišnju ženu, najstariju Britanku, koja je rodila četvorke. Trejsi Briten već ima troje odrasle djece i četvoro unučadi, a porodila se u Londonu carskim rezom, nakon što je podvrgnuta vantjelesnoj oplodnji.

– Toliko sam zahvalna. Ne mogu da dočekam da ih dovedem kući – kaže Trejsi, koja je prošlog mjeseca u 31. nedjelji trudnoće rodila četvorke, što se događaja jednom u milion slučajeva.

Bebe su odmah premještene na odjeljenje intenzivne njege, gdje su priključene na aparate za disanje i infuziju.

– Još nisu bile zajedno, sve su priključene na zasebne aparate – kaže ona i dodaje:

– Htjela sam samo jedno dijete, ali mi je Bog podario četvoro. To je pravo čudo. Govorili su mi da su mali izgledi da se izvuku s obzirom na moje godine.

Trejsi se podvrgla vještačkoj oplodnji u jednoj bolnici na Kipru, a 19. oktobra je saznala da jedna beba ima problema s protokom krvi i može da ugrozi ostale. Zbog toga je primljena u Bolnicu univerzitetskog koledža u Londonu, gdje su je prijevremeno porodili.

– Muž me je pitao da li se bojim, a ja sam mu rekla: “Ne, hoću samo šolju čaja”. U sali je bilo 35 divnih medicinskih stručnjaka. Njima sve dugujem – nastavlja priču.

Foto: Privatna arhiva

Prva beba se rodila 26. oktobra u 10.03. Za nju Trejsi kaže da je “ratoborna mala rejverka”, koja je “neprekidno šutirala”.

Druga djevojčica, jednojajčana bliznakinja prve, rođena je minut kasnije. Za nju mama kaže da je “mali borac”.

Treća djevojčica je “najjača od svih djevojčica i ima ogroman apetit”, a jedini brat je bio najteži na rođenju: 1.400 grama.

– Baš je bucmast i djeluje ogromno u odnosu na ostale. I toliko je srećan – kaže Trejsi.

Sve ovo je za nju bilo “nestvarno iskustvo” i trebalo je vremena da ga svari. Kada je prvi put otišla na odjeljenje intenzivne njege da vidi djecu bila je duboko dirnuta.

– Plakala sam kao kiša. Gledala sam ih i nisam mogla da vjerujem da su stali u mene. Nedjelju dana nisam mogla da ih držim u naručju, niti da ih zagrlim. Bila sam veoma srećna, ali sam očajnički čeznula da ih pomazim – priča Trejsi.

U međuvremenu, sva djeca su preseljena u drugu bolnicu u Londonu. Troje sada već dišu samostalno. Ljekari ne žele da daju prognoze za njihov opstanak, ali Trejsi i njen suprug su optimisti, jer za sada dobro napreduju.

Trejsi živi s drugim mužem Stivenom, ocem četvorki. Od pokojne majke naslijedila je 7.000 funti, koje je uložila kako bi “posljednji put” probala da dobije još jedno dijete, prenosi Blic.

 

(thesun.co.uk / M.A)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO