Sport

ZVEZDA ČEKA FENERBAHČE Tomić: Naša prednost su navijači

Košarkaški klub Crvena zvezda mts prvu evroligašku utakmicu na domaćem terenu igra protiv Fenerbahče, jednog od favorita za najviši plasman u elitnom evropskom takmičenju.

ZVEZDA ČEKA FENERBAHČE Tomić: Naša prednost su navijači
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Trener Milan Tomić je jasan šta očekuje od ovog duela.

U četvrtak igramo protiv jednog od najboljih evroligaških timova. Osvojili su Evroligu, igrali na više Fajnal forova, a sigurno je da imaju cilj da opet osvoje ovo takmičenje. Doveli su De Koloa, jednog od najboljih bekova u Evroligi, a tu je i Slukas koji spada u kategoriju najboljih evropskih bekova. Daćemo sve od sebe. Prošle godine smo imali fenomenalnu sezonu, osvojili ABA ligu što je i bio cilj da bismo se našli ponovo u Evroligi – rekao je Tomić.

Trener beogradskog kluba ističe da su navijači prednost Zvezde.

– Možda su u Evroligi bogatiji timovi, sa većim budžetima, ali ono što mi imamo je Arena sa 18.000 navijača, a to ne može da se poredi ni sa jednim budžetom. Daćemo sve od sebe, a ono što ja tražim je koncentracija svih 40 minuta jer je to jedini način da se suprotstavimo ekipama u Evroligi – istakao je strateg Crvene zvezde.

Tomić je svjestan da turski tim može igrati u različitim petorkama i da pripremu ometa činjenica da se ne zna status Jana Veselog i Žofri Lovernja.

– Ne znamo da li će igrati njihova dva najbolja centra, ali oni umeju da igraju i sa Vilijamsom često na petici, Kalinić je često na četvorci, ponekad se penje i na poziciju pet. Moramo da odigramo dobro i sa njihovom niskom petorkom-Svaka ekipa ima slabosti. Ne postoji tim koji ne može da se pobijedi. Ne bih o njihovim manama previše, imaju ih, a pokušaćemo da ih iskoristimo – rekao Tomić, koji je istakao da Ognjen Kuzmić trenira sa ekipom ali da od ljekara zavisi kada će na parket.