Sport

"TOP OSAM NEIZVJESTAN" Dejan Radonjić okreće tim ka ABA ligi

Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, uvjeren je da će njegov tim u najskorije vrijeme zaigrati onako kako žele svi u klubu i navijači.

"TOP OSAM NEIZVJESTAN" Dejan Radonjić okreće tim ka ABA ligi
FOTO: KK IGOKEA / N.VURUNA

Pobjeda nad Panatinaikosom u Evroligi je ohrabrila sve u taboru ekipe sa Malog Kalemegdana, a Radonjić ističe da stvari polako dolaze na svoje mjesto posle nekoliko turbulentnih mjeseci.

Činjenica je da će mu biti potrebno vremena da uradi sve što želi, ali prvi znaci su kako je rekao, ohrabrujući.

– Poslije svega nekoliko treninga i dvije utakmice, evidentno je da će mi biti potrebno dosta vremena da stvari dovedem do nivoa kojim ću biti zadovoljan. Moramo da se naoružamo strpljenjem, da provedemo u sali što više vremena i da pakleno radimo. Ali, na to sam spreman. Svaki konačni cilj se sastoji od niza malih – rekao je Radonjić za Žurnal, a prenosi B92.

On je apelovao na igrače da učine sve da se što prije adaptiraju na njegovu trenersku filozofiju.

– U malom manevarskom prostoru, potrebno je da igrači koliko je to moguće prihvate moj način razmišljanja, s obzirom da sam već došao na formiran tim, moraću da napravim određene adaptacije, što je sasvim normalno. A, onda ćemo vremenom pokušati da što prije dostignemo željeni nivo – dodao je Radonjić, koji je dodao o da je dobra stvar što ima igrača koje već poznaje.

– To može da pomogne, ali nemam magični štapić. Moraćemo mnogo da radimo da bismo bili dovoljno dobri – dodao je trener Zvezde.

Teško da će crveno-beli ostvariti cilj da budu među osam najboljih u elitnom takmičenju, mada Radonjić ne odustaje.

– Imamo veliki zaostatak, igra se još 17 mečeva, ali treba treba biti realan. Ta realnost naravno ne smije ništa da promijeni u našem pristupu. Svaki meč idemo maksimalno ozbiljno i sa željom da pobjeđujemo i rastemo. Da bi nešto ostvario u to moraš da veruješ. Ipak, pripriotet je dovesti ekipu do nivoa da osvoji ABA ligu – zaključio je strateg Crvene zvezde.