Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Toplo i nestabilno vrijeme, popodne pljuskovi sa grmljavinom

Društvo
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje promjenljivo oblačno, toplo i nestabilno vrijeme, s povremenim lokalnim padavinama i poslijepodnevnim pljuskovima sa grmljavinom, a ponegdje će postojati i uslovi za grad.

Ujutro će preovladavati pretežno oblačno na zapadu, uskom pojasu na sjeveru i krajnjem istoku. Na zapadu i krajnjem istoku moguć je po koji pljusak uz grmljavinu, a oko rijeka i po kotlinama maglovito.

Dan će biti veoma nestabilan, biće toplo na zapadu, a na jugu i istoku veoma topao, lokalno i vruć, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevni razvoj oblačnosti će u podnevnim i poslijepodnevnim časovima usloviti nestabilnosti na zapadu, planinama centralnog pojasa, sve do istoka i jugoistoka, odnosno visoke Hercegovine.

Smjenjivaće se periodi s kišom, grmljavinim i pljuskovima, sa periodima suvog vremena. Postoje uslovi za lokalne nepogode s najvećom vjerovatnoćom na zapadu i istoku, gdje može pasti 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, a postojaće uslovi za pojavu grada.

Vjetar će biti slab i promjenljiv, na jugu umjeren zapadni. U zoni nestabilnosti biće prolazno mahovit i pojačan, promjenljivog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 do 29, na istoku i jugu ponegdje i preko 31, u višim predjelima od 21 stepen Celzijusa.

Temperatura izmjerena u 7 časova: Sokolac i Ribnik 17, Istočno Sarajevo, Bileća i Mrkonjić Grad 18, Bijeljina i Novi Grad, Rudo 19, Banjaluka, Trebinje, Doboj i Prijedor 20 stepeni Celzijusa.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO