Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRAČAK NADE ZA NAJBLIŽE Srbin pretučen u Sutomoru prebačen u Klinički centar Vojvodine, reaguje na GLAS MAJKE

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Stefan Novoselac (20) iz Rume koji je mjesec dana u stanju kome zbog povreda zadobijenih u tuči na sutomorskom šetalištu, transportovan je iz Kliničkog centra Crne Gore u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Baraninu Petru Vojvodiću (19), osumnjičenom da je nanio Novoselcu i njegovom drugu teške telesne povrede, produžen pritvor za još 30 dana.

Ljekari Kliničkog centra Crne Gore KCCG konstatovali su blago poboljšanje zdravstvenog stanja mladića koji je od 23. avgusta do 22. septembra bio hospitalizovan na Odjeljenju centralne intenzivne terapije KCCG.

Prema saznanjima Novosti, mladić je i dalje u komi. Reaguje na glas svoje majke, pomjera desnu ruku i nogu, ali ne i lijevu stranu.

Novoselac je jedan od dvojice mladića iz Rume koji su zadobili teške telesne povrede u tuči koja se dogodila u Sutomoru, 22. avgusta.

Policija je isti dan lisice na ruke stavila Vojvodiću kome je sudija za istrage Osnovnog suda u Baru Snežana Dragojević odredila pritvor do 30 dana.

Tužilac Osnovnog državnog tužilaštva Bar Radovan Đurišić kazao je da je Vojvodiću produžen pritvor još za 30 dana po rješenju Veća Osnovnog suda u Baru.

Vojvodić se tereti da je nanio teške telesne povrede i Stefanovom prijatelju Dejanu Grujičiću (20).

Vojvodić je uhapšen zbog sumnje da je počinio dva krivična djela – teška tjelesna povreda i nasilničko ponašanje. Prema saznanjima Novosti, Novoselac je zadobio udarac pesnicom, usljed čega je pao i udario glavom o pločnik.

Kad su u panici doveli Stefana u zdravstvenu ustanovu u Baru, njegov drug Dejan, je rekao da je Stefan povrede zadobio padom niz stepenice. Ljekari su obavijestili policiju.

Inspektori barske policije su priveli na saslušanje prijatelje povrijeđenog kako bi utvrdili okolnosti nastanka njegovih povreda.

Tokom saslušanja u kancelariji, inspektori su primijetili da i Dejan ima povrede vilice koje je pokušao da prikrije. Nakon toga su “izvukli” priznanja da se incident nije dogodio usljed pada Novoselca sa stepeništa apartmana, već prilikom napada na sutomorskom šetalištu.

Nezvanično, njih dvojica su pijani udarali u boksersku krušku kada su naišla tri mladića i jedan od njih je pesnicom udario prvo Dejana, a onda i Stefana. Od siline udarca mladić je pao i udario glavom o pločnik. Nakon tog nemilog incidenta ljekari se bore za Stefanov život.

Policija je identifikovala još dvije osobe koje su bile sa Vojvodićem – Đ. S. (20) i J. M. (20), obojica iz Bara, ali oni nisu obuhvaćeni krivičnom prijavom.

Vojvodić je bez povoda i ničim izazvan fizički nasrnuo na dvojicu mladića iz Rume. Nakon što je Petar obojicu udario, osumnjičenog su u daljim nasrtajima spriječili Đ.S. i J. M.

I osumnjičeni i oštećeni su bili u alkoholisanom stanju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO