Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRADICIJA SE NASTAVLJA Počinju pripreme za “Kočićev zbor”

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Tradicionalna manifestacija, „54. Kočićev zbor“ biće održana od 19. do 25. avgusta, rečeno je iz Organizacionog odbora ove tradicionalne manifestacije.

Prema odluci Organizacionog odbora, manifestacija će biti otvorena u ponedjeljak, 19. avgusta, predstavljanjem projekta „Soba sjećanja Petra Kočića“, u okviru koje će na inovativan način biti predstavljen Kočićev život i književni opus.

Pored tradicionalnih sadržaja u Stričićima, program manifestacije, između ostalog, predviđa niz knjiženih večeri i više kulturnih sadržaja u Banjaluci.

Organizacioni odbor objavio je i javni poziv za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za ovu godinu.

„Kočićeva nagrada“ se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva.

Kandidata za „Kočićevu nagradu“ mogu predložiti: udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem.

Prijedlozi se dostavljaju Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku Grada Banjaluka, putem prijemne kancelarije Gradske uprave – kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2019. godinu, ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Gradska uprava, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banjaluka.

Rok za podnošenje prijedloga je 30. jun.

„Kočićeva nagrada“ biće uručena laureatu na svečanoj akademiji koja će biti organizovana u okviru Kočićevog zbora.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO