Hronika

TRAGEDIJA NA BOŽIĆ Vatra progutala kuću, samohrana majka dva dječaka ostala bez krova nad glavom

Vatrena stihija tokom prošle noći u potpunosti je progutala porodičnu kuću Stojića u kojoj živi samohrana majka sa dva sina u Sevojnu.

TRAGEDIJA NA BOŽIĆ Vatra progutala kuću, samohrana majka dva dječaka ostala bez krova nad glavom
FOTO: MILAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Požar je zahvatio čitav objekat, a samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija i nije bilo nastradalih. U plamenu je nestalo sve što su godinama sticali, a dva dječaka i njihova majka ostali su na ovaj Božić bukvalno bez krova nad glavom.

– Mara i njeni sinovi koji su četvrti i šesti razred dočekali su Božić i legli na spavanje. Ona je samo u jednom trentku osjetila pucektanje i dim i shvatila da kuća gori. Istračali su goli i bosi iz kuće i samo ih je dragi Bog na ovaj sveti dan spasio da izvuku živu glavu. Od kuće nije ostalo ništa, vatra je sve progutala – rekla je Zorka Krunić, tetka žene kojoj je izgorjela kuća.

Pročitajte još

Do dolaska vatrgosaca pokušali su sami da suzbiju vatru, ali bez većeg uspjeha, a ekipe su se čitava dva sata borile sa plamenom.

– Majka i dječaci su trenutno zbrinuti kod mene u kući. Najvažnije je da su oni živi i zdravi, ali ostali su bez ičega. Sve stvari, tehnika, dječje knjige za školu i garedoroba su pretvoreni u pepeo. Zato ovim putem molimo sve ljude ako mogu bilo kako da nam pomognu. Ovo je strašno šta je zadesilo porodicu. Majka radi u valjaonici u Sevojnu i nemoćna je sama bilo šta da uradi na kući. A, potrebno je sve opet osposobiti kako bi mališani ponovo imali svoj dom – kaže Zorka.

Kako je u pitanju kuća starije gradnje prepostavlja se da su uzrok požara dotrajale instalacije, piše Blic.

Prihvati notifikacije