Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRAGEDIJA POTRESLA MILIĆE Porodice nastradalih dobile pomoć, rudarima veće plate

Hronika
Autor:

Foto: Screenshot/N1

Kompanija “Boksit” iz Milića materijalno je pomogla porodice rudara Slaviše Žugića i Branislava Ostojića, koji su poginuli u podzemnoj jami rudnika “Braćan”, saopštila je danas Služba ove kompanije odnosa sa javnošću.

Porodici Žugić otpisane su obaveze u iznosu od 18.000 KM, koliko duguje za kupljeni stan od ove kompanije, dok je u Poslovni centar u Zvorniku u radni odnos primio brata Branislava Ostojića.

Nakon nesreće, kompanija je porodicama uručila po 5.000 KM, a “Drina osiguranje”, koja se nalazi u sastavu “Boksita”, po osnovu osiguranja, isplatila je po 10.000 KM.

Predsjednik kompanije “Boksit” Rajko Dukić obavijestio je na sastanku rudare koji rade u podzemnoj eksploataciji, da će, osim sprovođenja mjera koje treba da doprinesu većoj bezbjednosti na radu, dobiti povećanje plata.

Rudari će, osim povećanja plata koje su dobili od 1. januara, u visini od 20 odsto, dobiti povećanje od još 20 odsto od 1. maja.

Ovim povećanjima, plata rudara kopača i rukovaoca rudarskom mehanizacijom, za osmočasovno radno vrijeme, iznosiće približno 2.000 KM.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO