Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRAGEDIJA U ALEKSANDROVCU Djevojčicu (14) našli na ulici bez svijesti, preminula u bolnici

Hronika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Četrnaestogodišnja djevojčica M. Z. učenica sedmog razreda osnovne škole “Aca Aleksić” iz Kožetina zatečena je oko 16 časova bez svijesti na ulici u Aleksandrovcu, saznaje RTS.

Djevojčica je kolima Hitne pomoći odmah prevezena u kruševačku bolnicu, gdje je konstatovana smrt.

Kako je rečeno RTS, djevojčica je pošla na odbojkaški trening kada je iz, za sada, nepoznatih razloga izgubila svijest.

Za sada nije utvrđeno da ima bilo kakvih elemenata krivičnog djela.

Tužilac je naložio obdukciju. Ljekari iz dva grada pokušavali da je ožive.

Kako nezvanično saznaju “Novosti”, djevojčicu su pokušali da reanimiraju ljekari iz dva grada. Nesrećna učenica najprije je kolima sa lica mjesta prebačena do Doma zdravlja “Dr Dobrivoje Ger. Popović” u Aleksandrovcu, a aleksandrovački ljekari su pokušali reanimaciju i u sanitetu.

Po prijemu na Odjeljenje intenzivne njege Opšte bolnice u Kruševcu je takođe pokušana reanimacija ali, na žalost, svi pokušaji ljekara da je spasu nisu davali rezultata. Mogli su samo da konstatuju smrt. U Domu zdravlja u Aleksandrovcu svjedoče za “Novosti” kako je učenica najprije do njih prebačena.

– Kolima je odmah prevezena do naše zdravstvene ustanove, poslije čega smo je u pratnji kompletne medicinske ekipe (dva ljekara i medicinski tehničar) i ostalu logistiku transportovali do bolnice u Kruševcu. Sve što je moglo da se pruži, pružili smo, i u Kruševcu su kolege probale, ali na žalost, dogodio se najgori ishod – predočava za “Novosti” doktor Stamenko Kostov, direktor Doma zdravlja “Dr Dobrivoje Ger. Popović”.

Roditelje pokojne djevojčice u mjestu Kožetin gdje žive znaju kao izuzetne i vrijedne ljude. Pored M.Z, imaju i stariju kćerku, gimnazijalku i mlađeg sina. Mnogi mještani Župe spremali su se da krene put Kožetina kako bi bili uz porodicu u najtežim trenucima.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO