Sport

TRAGEDIJA U GANI U saobraćajnoj nesreći poginulo osam mladih igrača

Svijet sporta zadesila je velika tragedija. Fudbalski savez Gane (GFA) saopštio je tužnu vijest o strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila blizu Kumasija, u Ašanti Regionu.

TRAGEDIJA U GANI U saobraćajnoj nesreći poginulo osam mladih igrača
FOTO: SCREENSHOT /FSG

Autobus koji je prevozio djecu, mlade fudbalere, na registraciju za novu sezonu, survao se u rijeku i tom prilikom je najmanje osmoro njih poginulo.

Portal “Moje vesti iz Gane” ističe da su nastradali mališani bili između 12 i 15 godina starosti.

Šestoro njih poginulo je na licu mjesta, četvoro je u kritičnom stanju prevezeno u bolnicu, gdje su nedugo po prijemu dvojica dječaka izgubila bitku za život.

Još 30 njih primljeno je na ijlečenje u bolnicu Sveti Patrik u Ofinsu.

Prema navodima nadležnih u lokalnoj policiji, vozač autobusa je izgubio kontrolu nad vozilom i ono je završilo u rijeci Ofin.

“GFA izražava najdublje saučešće porodicima osam mladih fudbalera koji su preminuli nakon što je vozilo kojim su se prevozili doživilo udes. Obavješteni smo da saobraćajna nesreća desila kada su se vraćali u Ofinso, nakon što su obavili registraciju u Afrančou. Poslali smo odmah naše zaposlene da obiđu sve koji su pogođeni ovom nesrećom. Veoma smo tužni zbog ovoga što se desilo i, uz iskreno saučešće porodicama, želimo brz oporavak ostatku tima koji je doživio različite vrste povreda. U ovim vremenima punim izazovima, stojimo rame uz rame sa svim pogođenim porodicama, uključujući i one kojima su djeca povrijeđena i koji takođe prolaze kroz strašan stres. Misli su nam uz sve bližnje poginulih, neka duše stradalih počivaju u miru”, poručili su iz Fudbalskog saveza Gane.