Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRAGEDIJA U GORNJIEM VAKUFU U eksploziji poginuo muškarac, teško povrijeđena jedna osoba

Hronika
Autor:

Foto: Nenad Mihajlović/RAS Srbija

Tragedija je potresla građane građane Gornjeg Vakufa/Uskoplja nakon što je procurila informacija da je u eksploziji nepoznate naprave u porodičnoj kući u mjestu Ždrinci poginuo jedan njihov sugrađanin, dok je drugi teško povrijeđen.

Kako saznaje Avaz, radi se o S. K. (42) i S. T. (36), obojica iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, a sve se odigralo u petak oko 23.30 časova.

Prvi rezultati istrage govore da je jedan od njih aktivirao za sada nepoznatu eksplozivnu napravu. Je li riječ o nesrećnom slučaju ili nečem drugom, pokazaće istraga koja je u toku.

– Ono što je u ovom trenutku sigurno jeste da naprava nije bačena, odnosno aktivirana od neke treće osobe – otkrio je izvor blizak istrazi.

Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, rekao je da je obojici prva pomoć ukazana u Domu zdravlja Gornji Vakuf/Uskoplje, nakon čega su prevezeni u travničku bolnicu. Prema njegovim riječima, zbog ozbiljnosti povreda S. K. i S. T. su potom transportovani u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je S. K., nažalost, preminuo.

– Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Bugojno – rekao Hodžić.

Inače, kuću u kojoj se dogodila tragedija koristio je S. K.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO