Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRAGEDIJA U SREBRENICI Poznata imena dvojice rudara ZATRPANIH u rudniku

Hronika
Autor:

Foto: Screenshot/N1

Branimir Ostojić (30) iz Zvornika i Slaviša Žugić (44) iz Milića su rudari koji su danas zatrpani u rudniku boksita u Srebrenici, saznaje Srpskainfo.

Nesreća se desila u jami rudnika koji je u vlasništvu kompamnije “Boksit” Milići.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je da im je danas oko 12 časova prijavljeno da je došlo do nesreće i da je u pitanju odron.

– Na lice mjesta odmah je upućena policijska potrola, obaviješten je i dežurni tužilac, kao i rudarski inspektor – pojasnio je Bobar.

Prema saznanjima Srpskainfo, na licu mjesta je mnogo ljudi koji pokušavaju otkopati ruševine i doći do rudara.

– Odmah nakon saznanja, direktor Sektora `Rudarstvo` Dragan Simić obavijestio je republičke rudarske i geološke inspektore koji su već u popodnevnim časovima bili na licu mjesta – navodi se u saopštenju  iz kompanije “Boksit”.

Predsjednik kompanije “Boksit” Rajko Dukić odmah je o svemu obavijestio komandira Policijske stanice u Milićima, a preko njega i Policijsku upravu u Zvorniku.

– Ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se ubrzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara – dodaje se u saopštenju.

Nadležni inspektori izvršili su uviđaj i očekuje se da će oni, kao mjerodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprinijeli da dođe do nesreće, dodaje se u saopštenju.

Radna jedinica Podzemna eksploatacija “Braćan” posluje u okviru sektora “Rudarstvo” kompanije “Boksit” Milići.

Ovaj rudnik se proteže na teritoriji Srebrenice i Milića, a nesreća se dogodila na teritoriji opštine Srebrenica.

I ranije su se dešavale nesreće u ovom rudniku.

(Goran Obradović, Srna)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO