Hronika

TRAGIČNA SUDBINA DJEVOJČICE Komšije je našle u Dunavu, otac od šoka doživio NERVNI SLOM

Djevojčica se juče popodne igrala u mom dvorištu, došla je da bi se sa mojim unučićima igrala na trampolini. Mojoj supruzi je zatražila neko voće da joj da, i ona joj je dala jabuke. Poslije toga je otišla… Šokirao sam se kad sam vidio da pluta mrtva u Dunavu.

TRAGIČNA SUDBINA DJEVOJČICE Komšije je našle u Dunavu, otac od šoka doživio NERVNI SLOM
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ovako za “Blic” priča Vele Skrčevski, mještanin sela Kostol kod Kladova koji je juče u rijeci pronašao tijelo djevojčice Anabele Džonkić (8).

Kako je ispričao tijelo mrtve djevojčice pronašao je tokom šetnje obalom sa unucima.

Ja sam šetao sa unucima, i onda sam u vodi ugledao nešto za šta sam, najprije, pomislio da je u pitanju lutka. Bila je okrenuta na trbuh, a glava joj je bila u vodi. Pozvao sam suprugu, ona je brzo stigla, pogledala i kazala da to nije lutka. Tada je naišao jedan brod, podigao talas i tijelo djevojčice je počelo da pluta. Ušao sam u vodu i štapom sam privukao tijelo do obale – ispričao je Skrčevski.

On kaže da je doživio šok kada je vidio da je u pitanju djevojčica, i to njegova komšinica.

– Ručice su joj bile skroz bijele, tuga jedna… Pozvao sam sina, on policiju. Kada je policija završila uviđaj, moja supruga je donijela ćebe od kuće i prekrila tijelo nesrećnog djeteta – kaže ovaj čovjek.

Kako je ispričao Anabela je u ponedjeljak popodne bila u njegovom dvorištu.

– Sa sobom je nosila neku kesu sa sitnim igračkama, a onda je oko 17 sati krenula kući. Moja supruga ju je ispratila do kapije i otišla je… mislili smo svojoj kući – kaže on.

Anabela je živjela samo sa ocem Miletom Džonkićem, koji je u ovom mjestu imao manji hotel. Majka je napustila po rođenju.

– Njena majka je radila kao čistačica u tom hotelu. Zatrudnila je sa njim, rodila dijete, ostavila je njemu i preudala se – kaže komšija.

Kako dodaje, često je viđao Mileta kako vozi Anabelu na biciklu.

– Brinuo je o njoj, ali ne znam koliko je on bio sposoban za to jer ima skoro 70 godina. On iz prvog braka ima i sina i kćerku, a i oni imaju svoju djecu koja su već odrasla – objašnjava Skrčevski.

Kako je Anabela tokom večeri dospjela u Dunav još nije poznato. Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja.

– Pretpostavlja se da je djevojčica tokom večeri išetala iz sobe i otišla do obale. Prema pretpostavkama, najvjerovatnije se okliznula i pala u rijeku. Budući da je bila slab plivač utopila se, a njeno tijelo je pronađeno nekoliko stotina metara nizvodno – kaže izvor iz istrage.

Otac je, kako kažu, kada je čuo da mu nema kćerke krenuo da je traži. Nakon što je dobio informaciju da mu se kćerka udavila, doživio je nervni slom i trenutno se nalazi u bolnici u Negotinu.

S druge strane, pojedine komšije ispričale su za list “Alo” da je djevojčica imala težak život jer otac, navodno, nije brinuo o njoj.

– Tokom ljeta ovu djevojčicu je vidjelo cijelo Kladovo kako tumara sama ulicama, bez ikakvog cilja. Zaustavljala je ljude, tražila novac za hranu. Jednom mom prijatelju je kazala da joj novac treba da kupi medu koji joj se dopao. Često je viđana i na gradskoj plaži kako prilazi do posjetilaca koji su nešto grickali, i moli za neki zalogaj, sendvič ili bilo šta. Kada bi dobila nešto da pojede, obema bi rukama gurala hranu u usta. Mnogo ljudi ju je viđalo i kako noću iz Kladova magistralnim putem odlazi u Kostol koji je udaljen tri, četiri kilometara – kaže za “Alo” mještanin Saša Petrović.

I kako “Blic” nezvanično saznaje, djevojčica je više puta viđana noću na ulici. Mještani su ovo, navodno, prijavljivali policiji koja je više puta otišla po Anabelu i vodila je kući. Kako kažu, ipak, nekoliko puta ni policajci nisu uspjevali da probude njenog oca Mileta, pa bi djevojčica noć provela u policijskoj stanici.