Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRAGIKOMIČNA KOMŠIJSKA SVAĐA Optužila ga da joj je preoteo grobno mjesto, njegovo objašnjenje JOŠ BIZARNIJE

Društvo
Autor:

Foto: N. Raus/ RAS Srbija

Komšijske čarke i kavge gotovo su svakodnevica u Srbiji, ali selo Đunis kod Kruševca potresa krajnje nesvakidašnja svađa – zbog groba. Radunika Novčić (76) tvrdi da joj je Živomir Milenković preoteo i okupirao grobno mjesto na seoskom groblju koje je ona napravila za sebe i u koje je uložila oko 1.000 evra.

– To grobno mjesto sam napravila 2012. godine. Prvo sam pitala popa, a on me je poslao u mjesnu zajednicu i oni su mi dozvolili da napravim tu. Sve sam sredila, sve je betonirano, tvrdi materijal, napravila sam i sedam stepenica, i okvir… Htjela sam i spomenik da dignem, ali mi djeca nisu dala. I eto šta se desilo. U septembru 2015. godine je tom komšiji Živomiru preminuo otac i on je u to moje grobno mjesto sahranio oca! – ispričala je Radunika za Kurir.

Ona objašnjava da su članovi familije Milenković sahranjeni pored sporne grobnice, a njeni sa druge strane i da je njeno grobno mjesto deveto u nizu njene porodice.

– Žalila sam se sudu u Kruševcu. Jedna sudija je to držala godinu dana da bi na kraju rekla kako nije u njenoj nadležnosti. Opet sam se žalila sudu i ništa. Dala sam do sada 2.000 evra na advokate. Evo, već sam četiri advokata promijenila. Sad niko nije nadležan! Iz Mjesne zajednice mi kažu da mu nisu dali da to uradi, ali neće da se miješaju jer su mu prijatelji. Iz Komunalnog mi kažu da pustim to i da sad nemam pravo ni na nadoknadu. Kako nemam? Ja sam sve to platila – pita se sagovornica Kurira.

Radunika dodaje da Živomir tvrdi da je njegovo grobno mjesto tu jer su njegovi blizu, a kaže da joj je Živomirova majka ponudila da bude sahranjena s njima.

– Rekla mi jednom da ima tu mjesta i za mene, jer ona neće da se sahrani sa svojim mužem. Odgovorila sam joj da ja to nisam pravila za njenog muža, nego za sebe. Tom komšiji je nedavno poginula i kćerka i tu ju je sahranio pored oca. Sad ne znam šta da radim. Hoću da mi vrati moje grobno mjesto ili da mi vrati novac koji sam uložila! Sad kad je dvoje ljudi sahranio tamo sigurno neće moći da mi vrati grobno mjesto, ali ja neću to da poklonim. Nek mi bar novac vrati. Sačuvaj bože šta se radi. Žalosno je da nema zakona i suda za takve stvari – zaključuje Radunika.

Živomir Milenković kaže za Kurir da Radunika priča gluposti, te da on nikome ništa nije oteo.

– Ona je mene tužila, bili smo na opštinskom i na višem sudu. Imam presude da je njena tužba neosnovana, piše i da nadoknada iznosi 19.000 dinara, a ne 1.000 evra, kako ona kaže. Međutim, ona ne traži novac, hoće da ja izmjestim oca – priča Živomir i nastavlja:

– To je naše grobno mjesto, nije njeno! Milenkovići se tu sahranjuju porodično, ona tu nema ništa i nema pravo na to mjesto. Ona je uletjela tu kod nas Milenkovića, ona je Novčić, niti mi je tetka, niti mi je strina. Gura se tu, napravila je parapet, nikog nije pitala! Šta će ona tu među nama?

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO