Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRAMP NE STAJE S GAFOVIMA Ukrajinskog kolegu Zelenskog nazvao novim predsjednikom Rusije

Svijet
Autor:

Foto: Michael Reynolds/EPA

Američki predsjednik Donald Tramp nazvao je svog ukrajinskog kolegu Vladimira Zelenskog “novim predsjednikom Rusije”.

Ovaj lapsus američkog predsjednika primIjetio je novinar Danijel Dejl, a riječi američkog lidera navode se i na veb-sajtu Bijele kuće.

Komentarišući objavu transkripta razgovora sa Zelenskim, Tramp je izjavio da je njihov razgovor bio “odličan”, a njegovi protivnici su pokušali da od njega naprave skandal.

– I kao šlag na tortu — ruski, kao što znate, novi ruski predsjednik, dobar čovjek, dao je izjavu. I tamo nije bilo ništa. Nije bilo nikakvog pritiska na njega – rekao je Tramp.

Raniji su mediji saopštili da je Tramp u telefonskom razgovoru sa Zelenskim 25. jula mogao od njega da traži istragu o Hanteru Bajdenu, sinu bivšeg američkog potpredsjednika Džoa Bajdena.

Kasnije je Bijela kuća objavila transkript u kome se potvrđuje da je američki lider tražio od Zelenskog da istraži otpuštanje bivšeg ukrajinskog generalnog tužioca Viktora Šokina, koji se bavio istragom o aktivnostima kompanije “Burizma grup”, čiji je jedan od direktora bio Bajdenov sin, i istragom poslova samog Hantera Bajdena.

Zatim su demokrate u Predstavničkom domu američkog Kongresa započele proces Trampovog opoziva, optuživši ga da je tražio pomoć strane države za miješanje u izbore pokušajem diskreditacije političkog protivnika, što je američki predsjednik negirao.

Zelenski je, sa svoje strane, rekao da objelodanjivanje detalja njegovog razgovora sa Trampom “pomalo podriva diplomatske odnose” između zemalja.

(Sputnjik)

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO