Svijet

TRAMP SAMOUVJEREN "Jedini sam republikanac koji može da pobijedi na izborima"

Na predstavljanju potencijalnih republikanskih kandidata u narednoj trci za Bijelu kuću, održanom u Ajovi, bivši predsjednik Donald Tramp je izjavio da je on jedini republikanac koji može da pobijedi na izborima 2024. godine.

Donald Tramp
FOTO: PETER FOLEY/EPA

Potencijalni republikanski predsjednički kandidati u Ajovi su prvi put dijelili binu u kampanji za republikansku predsjedničku nominaciju na narednim izborima, prenosi BBC.

Glavni republikanski rivali – Donald Tramp i Ron Desantis – obratili su se pristalicama okupljenim u Ajovi sa još 11 potencijalnih kandidata, a svaki od kandidata dobio je 10 minuta za svoje obraćanje.

Pročitajte još

Rezultati javnih anketa pokazuju da je Tramp u prednosti u odnosu na svoje rivale, iako se njegovi pravni problemi uvećavaju.

Anketa koju je sprovela agencija za ispitivanje javnog mnjenja FiveThirtiEight pokazuje da Tramp uživa podršku 52,4 odsto republikanskog biračkog tijela, a njegov najozbiljniji rival, guverner Floride Desantis 15,5 odsto, dok su svi ostali kandidati ispod 10 odsto podrške.

Tramp bi uskoro mogao biti optužen u Vašingtonu za navodne napore da se ponište rezultati izbora 2020. godine, ali on je negirao sve optužbe i ranije je već poručio da ce se kandidovati za Bijelu kucu čak i ako bude osuđen.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije