Fudbal

TRANSFER KARIJERE Srpski trener preuzima ruskog velikana

Srpski stručnjak, Marko Nikolić, je bez angažmana od rastanka sa moskovskom Lokomotivom prošlog oktobra a ovoga ljeta mogao bi da se vrati u Rusiju.

TRANSFER KARIJERE Srpski trener preuzima ruskog velikana
FOTO: MAXIM SHEMETOV / POOL

Prema pisanju ruskih medija, tačnije “Sport Ekspresa” ekipa CSKA iz Moskve pikirala je Nikolića kao idealno rješenje za mjesto šefa stručnog štaba. Kako medij navodi, “armejci” su nekadašnjem treneru Partizana ponudili ugovor na miminum dvije godine, na konto kojeg bi zarađivao 2.000.000 evra po sezoni.Navodno, u govor može biti produžen ukoliko dvije strane postignu takav dogovor dok je plata zagarantovana.

Marko Nikolić se sa ekipom CSKA povezivan još zimus, nedugo nakon raskida ugovora sa Lokomotivom ali tada do dogovora nije došlo. Uprava ruskog velikana tada je poverenje ukazala klupskoj legend Vasiliju Berezuckom, što se na kraju ispostavilo kao ne baš najbolji potez pošto su “armejci” završili tek na petom mjestu u Premijer ligi Rusije.

Sada je srpski trener dobio i konkretnu ponudu moskovskog kluba, a Nikolićev odgovor se očekuje početkom sljedeće nedjelje. Ono štu ne ide na ruku timu CSKA jeste da je UEFA potvrdila suspenziju za ruske klubove iz međunarodnih takmičenja u narednoj sezoni, što bi možda moglo da utiče na odluku našeg trenera koji, kako se može čuti, na stolu ima još nekoliko ponuda.

Nakon poraza Partizana u finalu Kupa Srbije i ostavke Aleksandra Stanojevića na funkciju trenera crno-belih, stidljivo se spominjalo interesovanje tima iz Humske za trenera koji im je donio posljednju titulu državnog prvaka. Ipak, jasno je da uprava beogradskog kluba ne može ponudom da isparira Moskovljanima, koji su platežno znatno moćniji.

Po odlasku iz Partizana Nikolić je dosta uspješno predvodio Lokomotivu sa kojom je osvojio Kup Rusije i nastupao u Ligi šampiona.

Prihvati notifikacije