Banjaluka

TRAŽE 178.000 KM Radojičić: Tužba nije protiv "Pravde za Davida", već pojedinaca povezanih sa PDP

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da očekuje pokretanje sudskog postupka protiv organizatora skupa koji su 30. decembra 2018. godine spriječili da se održe novogodišnji koncerti jer je Grad zbog toga pretrpio konkretnu štetu.

TRAŽE 178.000 KM Radojičić: Tužba nije protiv "Pravde za Davida", već pojedinaca povezanih sa PDP
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Radojičić je danas novinarima u Banjaluci rekao da je Grad tužio formalne organizatore tog skupa, a ne troje pripadnika grupe “Pravda za Davida”, te zatražio odštetu od 178.000 KM zbog onemogućavanja održavanja novogodišnjih koncerata.

On je naglasio da to nije tužba protiv grupe “Pravde za Davida”, niti protiv troje njenih pripadnika.

Pročitajte još

Ja ne znam da su to troje mladih ljudi pripadnici “Pravde za Davida”, oni su bili formalni organizatori skupa 30. decembra 2018. godine. Mislim da je njihova veza sa PDP, a ne sa grupom “Pravda za Davida”, bar su se tako deklarisali, a tuženi su za nanesenu konkretnu štetu Gradu, jer je toliki iznos bio što od sponzora, što od Grada za neodržane koncerte – dodao je Radojičić.

On je naveo da Grad u ovom predmetu zastupa Pravobranilaštvo Republike Srpske, te da očekuje da se o tome vodi sudski postupak jer je Grad, zaista, pretrpio konkretnu štetu zbog onemogućavanja održavanja koncerata.

Prema njegovim riječima, Grad nije mogao da podnese tužbu za nematerijalnu štetu, indirektnu koju su pretrpjeli ugostitelji, hotelijeri i svi ostali.