Politika

TRAŽE OSLOBAĐANJE AKTIVISTA Građani protestuju ispred Centralnog zatvora (FOTO)

Više desetina građana okupilo se oko 17 časova ispred Centralnog zatvora u Beogradu, protestujući zbog hapšenja nekoliko aktivista i “svih ostalih političkih zatvorenika”.

TRAŽE OSLOBAĐANJE AKTIVISTA Građani protestuju ispred Centralnog zatvora (FOTO)
Foto: RAS Srbija

Kako je navedeno u pozivu organizacije “Za krov nad glavom”, zahtijeva se hitno oslobađanje aktivista tog udruženja Vladimira Mentusa, Igora Šljapića i Maria Markovića i ostalih učesnika protesta za koje smatraju da su nedužni, prestanak policijske represije nad narodom, kao i smjena i sudsko procesuiranje direktora policije i svih službenika policije koji su koristili prekomjernu silu.

Iz te organizacije tvrde da su njihovi aktivisti, pojedini učesnici protesta i slučajni prolaznici uhapšeni i po hitnom postupku dobili kazne zatvora od 30 dana.

Na protestu ispred Centralnog zatvora okupljeni su mahom mladi ljudi, ali pojavili su se i političari opozicije, poput Zorana Lutovca i Boška Obradovića, zbog kojih su pojedini demonstranti negodovali i poručili da nisu došli na politički skup, već da njihova djeca budu puštena, prenosi Blic.