Zabava

TRAŽI DJEDOVINU Neda Ukraden tuži Hrvatsku

Na Opštinskom sudu u Makarskoj, Stalnoj sudskoj tužbi u Imotskom, od januara prošle godine započeo je zanimljiv spor u kojem se kao tužilac pojavila pjevačica Neda Ukraden.

TRAŽI DJEDOVINU Neda Ukraden tuži Hrvatsku
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Ona je živjela tu do svoje druge godine uz baku i djeda, a zatim odlazi sa roditeljima u Višegrad, gdje je stanovala do polaska u osnovnu školu.

Sve do rata Neda je živjela u Sarajevu a nastupala je širom tadašnje Jugoslavije. Od početka rata preselila se u Beograd. Ali, čim je rat završio Neda se brzo vratila svojoj regionalnoj publici pa tako i onoj  u Hrvatskoj.

Pročitajte još

U januaru prošle godine odlučila je riješiti i stanje u zemljišnim knjigama kako bi upisala svoju imotsku djedovinu. Da bi to bilo moguće, posegnula je za pravnom radnjom na Opštinskom sudu u Makarskoj, Stalnoj službi u Imotskom.

Kako piše Imperijal balkanska Tina Turner tužila je Republiku Hrvatsku,  Grad Imotski, te još 26 članova porodica Ukraden, Kadijević, Miloš i Putica. Ostaje da se vidi hoće li Neda Ukraden nakon ovog pravnog manevra, uspjeti uknjižiti djedovinu u Glavini Donjoj pokraj Imotskog.