Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TRAŽI ODŠTETU Inspektor optužen za NESTANAK DAVIDOVIH BOKSERICA tužio Davora Dragičevića

Hronika
Autor:

Foto: S. Pašalić/ RAS Srbija

Kriminalistički tehničar PU Banjaluka Zoran Bošnjak, koji je za jedno s zajedno s Mikicom Marijancem optužen za uništavanje materijalnih dokaza u istrazi smrti Davida Dragičevića, podnio je tužbu protiv Davidovog oca Davora.

Kako je rekao Davor Dragičević, Bošnjak ga tuži za klevetu i traži naknadu za štetu u iznosu od 1.000 KM. Nije naveo detalje zbog kojih je odlučio da podigne ovu tužbu.

Na banjalučkom osnovnom sudu nedavno počeo postupak u kojem je Dragičevića tužio Đorđe Rađen, takođe za klevetu, ali on za razliku od Bošnjaka traži odštetu od 5.000 KM.

Podsjećanja radi, Bošnjak i njegov kolega terete se da su 25. marta 2018. godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića koje su nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta. Bošnjakov postupak je razdvojen u odnosu na Marijanca jer se nije pojavio na prvom ročištu, a njegov advokat je tvrdio da je bolestan. On se na prvom ročištu izjasnio da nije kriv.

Dragičević je u obraćanju članovima grupe “Pravda za Davida” rekao kako još uvijek čekaju odluku Ustavnog sudu kojem su poslali apelaciju protiv odluke Tužilaštva RS o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića (bivši načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS), Dubravka Kremenovića (inspektor) i Željka Karana (direktor Zavoda za sudsku medicinu RS) u predmetu “David Dragičević”.

– Imamo još puno posla. Dobili smo informaciju da će predmet ubistva Davida Dragičevića i organizovanog kriminala uskoro biti na Tužilaštvu BiH. Ne odustajemo – poručio je Dragičević.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO