Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

„TRAŽIĆEMO OSVETU, BIĆETE U KRVI DO KOLJENA“ Žene poraženih islamista iz Baguza prevoze u kamp, a njihove prijetnje šokirale su novinare (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Screenshot/Youtube

Na internetu se pojavio šokantan snimak na kojem se, navodno, vide pripadnice terorističke organizacije ISIS spasene iz posljednjeg uporišta Islamske države u Siriji kako prilikom njihovog prevoza u izbjeglički kamp viču terorističke slogane i objavljuju odanost terorističkoj grupi, piše „Dejli mej“.

U kratkom snimku vide se žene u kamionu obučene u crno i prekrivenih lica kako drže svoju djecu te viču “bakija”, što je dio ISIS slogana “bakija ve tatamadad”, a znači “ostajemo i širimo se”. Pritom se čuje kako vrijeđaju novinare i bacaju vodu na njihove kamere.

Mnoge od njih podigle su kažiprst prema nebu, što je zapravo simbolična gesta pripadnika ISIS kojom se označava jedinstvo s Bogom, ali i kalifatom.  Žene koje su prošle sedmice bježale iz Baguza viđene su kako bacaju kamenje na novinare i napadaju novinarke jer nisu obučene prema pravilima islama.

Tako je jedna pripadnica ISIS, piše „Dejli mejl“, uhvatila za kosu novinarku koja je hodala nepokrivene glave i vikala na nju da je treba biti sramota, a druga je novinarki koja je nosila hlače rekla kako će Bog prokleti žene koje liče na muškarce.

Više od 7.000 ljudi pobjeglo je posljednjih dana iz bombardovanog posljednjeg uporišta Islamske države u Siriji, a žene ISIS-a su pritom za novinsku agenciju AFP rekle kako i dalje žele odgajati svoju djecu u ideologiji kalifata, čak i kada nestane Islamske države.

– Mi smo možda otišli, ali u budućnosti će biti novih osvajanja – rekla je jedna pripadnica ISIS-a za AFP.

Potom je izgovorila i užasavajuću prijetnju.

– Tražićemo osvetu, bićete u krvi do koljena.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO