Zabava

"TREBALO BI UBITI DŽEN" Holivudski predator seksualno uznemiravao glumicu, isplivala JEZIVA PORUKA

Američki tabloid “Nešnel inkvajerer”, u saradnji s pokretom #MeToo, u oktobru 2017. istraživao je tvrdnje nekoliko svjedoka da je Harvi Vajnstin seksualno uznemiravao glumicu Dženifer Aniston, prenosi “PageSix”, pozivajući se na objelodanjenu dokumentaciju tokom suđenja.

"TREBALO BI UBITI DŽEN" Holivudski predator seksualno uznemiravao glumicu, isplivala JEZIVA PORUKA
FOTO: DAVID SWANSON/EPA

Kada je bivšeg filmskog magnata o tome izvijestila njegova predstavnica za medije, on joj je sa svog ajfona poslao imejl u kome je navodno napisao: “Džen Aniston treba ubiti”.

U imejlu, koji je, prema sudskoj dokumentaciji, “Inkvajerer” poslao Vajnstinovoj portparolki Seli Hofmajster, pisalo je: “Dženifer se povjerila prijatelju da ju je Vajnstin tokom snimanja filma “Fatalna preljuba” (Derailed) 2005. godine seksualno uznemiravao tako što ju je zgrabio sleđa i uhvatio za zadnjicu.” U imejlu se dalje navodi: “Godinama joj je piljio u grudi, pritom pokrećući usne, tako da je Dženifer bilo neprijatno.”

Izvor blizak glumici navodno je rekao za list da je Vajnstin bio lud za njom.

Zatreskao se u nju i stalno joj je govorio kako je seksi – navodi izvor.

“Inkvajerer”, međutim, nikada nije objavio tu priču, a glumičin predstavnik negirao je tvrdnje.

– Harvi Vajnstin nikada nije seksualno uznemiravao Dženifer. Nikada joj nije prišao toliko blizu da bi mogao da je dodirne i nikada nije bila sama s njim – izjavio je njen portparol Stiven Huvejn.

U intervjuu listu “Varajeti” prošle godine zvijezda serije “Prijatelji” izjavila je da se filmski magnat tokom večere povodom filma “Fatalna preljuba” ponašao “nedolično” prema njoj, prenosi Blic.

– Sjećam se da sam s Klajvom Ovenom, našim producentom i mojim prijateljem sjedila za istim stolom. Prišao je stolu i rekao mom prijatelju da ustane, a ja sam pomislila: “O, bože”. Moj prijatelj je ustao, a Harvi je sjeo. Ponašao se posjednički i nedolično.