Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TREBALO DA KRENE U 8. RAZRED Nikome nije jasno kako se Stefana utopila u Savi, bila je DOBAR PLIVAČ

Hronika
Autor:

Foto: Facebook/Privatna arhiva/RAS Srbija

Priboj je juče u nevjerici dočekao vijest da je 14-godišnja djevojčica, koja je u nedjelju predveče pronađena mrtva na Savi, zapravo njihova sugrađanka Stefana Manović. Uzorno, vaspitano i živahno dijete, dobar đak i sportista – pričali su utučeni poznanici njenih roditelja.

Stefana je prekjuče sa svojim roditeljima i mlađim bratom bila u Makišu, na jednom splavu čiji vlasnik je rodom iz Priboja i koji je organizovao druženje za svoje poznanike. Oko 17 sati primjećeno je da djevojčice nema, a njeno beživotno tijelo zatečeno je u rijeci dva sata kasnije.

Pod kojim je okolnostima i kada je Stefana, koja je za desetak dana trebalo da krene u osmi razred Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Priboju, pala u Savu za sada nije poznato.

– Vjerovatno se nikada neće ni saznati jer, koliko smo uspjeli da čujemo, taj trenutak niko nije vidio. Samo je primjećeno da je nema što je, posle nekog vremena tokom koje su je otac i majka tražili među gostima splava, pobudilo sumnju da je nestala u rijeci. Prema onome što znam, Stefana je bila dobar plivač – ispričao nam je prijatelj porodice Manović.

Nedugo po prijavi da je djevojčica nestala, kaže on, u Makiš su pristigli ronioci Žandarmerije koji su pronašli tijelo djevojčice, kako se priča u Priboju, ispod splava na kome je organizovano druženje.

Osim informacija koje su stigle u Priboj iz Beograda, gdje se još uvek nalaze Stefanini roditelji, da će obdukcija utvrditi uzrok smrti 14-godišnjakinje, drugih detalja vezanih za ovu nesreću za sada nema.

Foto: Miloš Cvetković/RAS Srbija

Gradićem na Limu, koji o Stefani i njenoj porodici ima samo riječi hvale, juče su kružile dvije verzije događaja koji je u smrt odnio jedno divno dijete i zauvijek u crno zavio njene roditelje i brata.

Prema prvoj, koju pronosi većina poznanika porodice Manović, Stefana je posljednji put viđena na splavu tokom proslave, a prema drugoj, prije nego što je nestala, kupala se sa sa drugom djecom pored tog istog splava.

– Kako god bilo, tuga je do neba. Stefana je bila sjajno dijete, dobar drug, bavila se karateom. Živjela je sa svojim roditeljima u stanu u Novom Priboju. Znam da su neki moji poznanici u ponedjeljak prije podne htjeli da odu do Manovića i da izjave saučešće, ali su odustali jer su čuli da su otac i majka djevojčice i dalje u Beogradu. Još uvijek se i ne zna kada će biti obavljena sahrana – kaže izvor Blica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO