Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Trebinjski Agrarni fond donirao po pet košnica za pčelare početnike

Regioni
Autor:

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Trebinjski Agrarni fond danas je podijelio po pet košnica za 20 pčelara početnika koji imaju od jednog do 20 pčelinjih društava, a članovi su Udruženja pčelara „Leotar“.

U ovu donaciju Agrarni fond je uložio 10,5 hiljada KM, oprema je nabavljena od lokalnih firmi, a košnice su dobili pčelari koji su ispunili uslove javnog poziva.

Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina je rekao da su i predhodnih godina dijeljene košnice i pčelarska oprema za pčelare početnike i najavio da će, ukoliko bude novca, do kraja godine biti još jedna podjela.

– Pčelarstvo je grana koja se razvija u Trebinju i smatrali smo da treba pomoći onima koji šire svoje pčelinjake kako bi imali jaka pčelinja društva. Na ovaj način želimo da podstaknemo i trebinjske privrednike da novac koji dajemo ostaje u ovom gradu, te da mogu živjeti od svoga rada – rekao je Dutina.

On je dodao da komisija iz Agrarnog fonda prati realizaciju svih dosadašnjih donacija poljoprivrednicima, te da u najvećem broju nije bilo zloupotreba, a oni kod kojih su primjećene zloupotrebe nemaju pravo na pomoć ovog fonda najmanje pet godina.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO