Sport

TRENER BORCA O PROVJERI "Tražim odgovornost u igri i maksimalnu borbenost"

Borac je u prvoj provjeri poražen od uzbekistanskog Kizilkuma (0:1), ali je bila jasna namjera stručnog štaba da većini igrača koji su u Turskoj pruži šansu i da se oni što bolje „istrče“.

TRENER BORCA O PROVJERI "Tražim odgovornost u igri i maksimalnu borbenost"
FOTO: D.DRAGICEVIC/RAS SRBIJA

Protivnik je pokazao da je u ovom trenutku „svježiji“, a Borac je u finišu prvog te u drugom dijelu propustio nekoliko dobrih prilika da izbori povoljniji rezultat.

Trener Marko Maksimović ističe da je pozitivno iznenađen rivala i da je Kizilkumk bio protivnik po mjeri koji je natjerao njegove igrače na maksimalnu borbenost i trku.

– Danas smo se opredijelili da igramo u kombinovanim sastavima po 45 minuta. Naravno da ne mogu da budem zadovoljan rezultatom. Pozitivno sam iznenađen sa protivničkom ekipom koja je 30 dana u Antaliji i koja dobro igra u zadnjoj liniji sa golmanom, što je bilo atipično za nas. Ekipa koja kao da ima 11 futsal igrača, jaki su u posjedu, odlična kontrola lopte tako da su nas istrošili maksimalno trkački. Nismo ganjali rezultat jer da jesmo sigurno bi sastav bio drugačiji – istakao je Maksimović.

FOTO: DARKO DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DARKO DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

On je zatim istakao dobre i loše strane utakmice.

– U prvom poluvremenu smo se dobro adaptirali trkački, a možda nismo imali neke druge stvari. U drugom smo imali 20 minuta kontrole. Primili smo gol iz polukontre. Meni je bitno da su igrači u željenom ritmu istrčali utakmicu. Ne volim kad se dogovorimo da radimo neku stvar posebno defanzivno i onda me izbaci iz takta ako igrač to ne uradi . Moram da se ljutim ako izgubimo loptu u opasnoj zoni. Ni ja ni klub ni navijači nemamo ništa od izvini ako protivnik da gol. Tražim odgovornost u igri, jer u našoj ligi to su utakmice koje se lome u drugom dijelu. Ko tad da gol, pretežno riješi mč. Danas je bilo dobro što u drugom dijelu iako smo gubili, nismo pali i što smo se borili do kraja. Nismo dali ali za to i služe ove utakmice. Imali smo situaciju 2 na 1 u kojoj je Georgijev morao da doda Zakariću za gol. Zadovoljan sam nivoom trčanja  potpuno u prvom dijelu dok u drugom sam zadovoljan sa nekih 80 odsto. Nekoliko igrača to nije uradilo i  oni će morati to da mijenjaju. Mora svaki pojedinac da preuzme odgovornost. Ja odgovaram onom ko me je postavio a igrači meni i to je kraj priče. Kad igrači to shvate biće nam svima lakše i oni to polako prihvataju. U mom načinu razmišljanja sve može da se desi osim da se ne boriš. To danas nije bio slučaj momci su se borili, izgubili ali na trku nemam zamjerki. Protivnici su više čuvali loptu i 90 minuta su gotovo igrali u istom sastavu  –poručio je Maksimović.

Borac je na ovom meču nastupio bez Dine Ćorića, Jove Lukića i Marka Jovanovića, kako ne bi rizikovali.

Milojević: Kapitenska traka je čast

Đorđe Milojević je u drugom dijelu ponio kapitensku traku.

– Oni su duže od nas u trenažnom procesu, što se vidjelo na terenu. Ponio sam kapitensku traku što je čast za mene. U Borcu sam 11 godina i za mene je to priznanje jer živim za ovaj klub. U drugom poluvremenu dosta je mladih igrača igralo, a u štoperskom tandemu sa Markom Jovanovićem dosta od njega učim i pokušavam da to prenesem na terenu, da vodim ekipu, ako su tu mlađi momci – istakao je Milojević.

Prihvati notifikacije