Sport

TRENER VJERUJE VRANJEŠU Grčki klub želi da otkupi Banjalučanina

Grčki AEK želi da zadrži Ognjena Vranješa, objavili su mediji u ovoj zemlji. Bivši defanzivac Borca i Crvene zvezde je tokom karijere često mijenjao klubove, a u Atini će se izgleda skrasiti.

TRENER VJERUJE VRANJEŠU Grčki klub želi da otkupi Banjalučanina
FOTO: OLIVIER HOSLET/EPA

Sad se situacija mijenja i nakon pauze u prvenstvu Grčke sportski direktor Ilija Ivić će imati zadatak da dogovori otkup ugovora. Od 2013. Godine Vranješ je promijenio sedam klubova, ali čini se da mu je AEK suđen. Atinski klub je riješio da ga otkupi od belgijskog Anderlehta a grčki mediji navode da je u pitanju iznos od 3 miliona evra.

Sve kao rezultat procjene trenera Masima Karere da mu je 31-godišnji Banjalučanin neophodan na duge staze. Upravo je italijanski stručnjak, angažovan pred kraj 2019. oživio karijeru Ognjena Vranješa, ustalio ga u timu i pstavio za komadanta odbrane a bivši reprezentativac BiH mu je vratio odličnim partijama.

Karera je vratio Vranješa u pogon, poslije mjesec dana pauze, zbog neprikladnog ponašanja i klupske kazne. Uslijedila je serija odličnih igara a pomenuti stručnjač je odluku da Vranješ ostane već saopštio sportskom direktoru Iliji Iviću i poručio mu da preduzme sve neophodne korake kako bi osigurao potpis na više godina. Ipak pita se i Anderleht koji je Banjalučanina platio 3.200.000 evra. Belgijanci su međutim voljni da se riješe pomenutog igrača jer je velika finansijska kriza u klubu i svaki transfer im je dobrodošao posebno za fudbalera na kojeg niko ne računa.