Fudbal

Trening centar od 140 miliona: Evo kako izgleda mjesto na kom se Vahin Maroko priprema za Katar (VIDEO)

Legendarni Vahid Halilhodžić izborio je plasman sa Marokom na Svjetsko prvenstvo, a ovo je baza njihovog tima.

Trening centar od 140 miliona: Evo kako izgleda mjesto na kom se Vahin Maroko priprema za Katar (VIDEO)
FOTO: HYPER MOROCCO TOURS/YOUTUBE/SCREENSHOOT

Fudbalska reprezentacija Maroka igraće na Svjetskom prvenstvu u Kataru poslije 24 godine pauze, a reprezentativci koje i dalje predvodi Vahid Halilhodžić imaju idealne uslove za pripremu. Marokanci se za najveće mečeve svoje reprezentacije spremaju u trenažnom centru “Mohamed VI”, a na internetu su se pojavili snimci iz tog kompleksa.

Trening centar koji nosi naziv po kralju Maroka izgrađen je 2009. godine i važi za jedan od najmodernijih fudbalskih domova reprezentacija u Africi. To ni ne čudi, pošto je svojevremeno izgradnja koštala čak 140 miliona evra!

Baza fudbalske reprezentcije izgleda fantastično i djeluje da bi ovakav fudbalski kompleks trebalo da unese mir u reprezentaciju. Međutim, u slučaju Maroka, to nije slučaj. Proslavljeni stručnjak iz BiH je u prethodnim mjesecima ponovo bio na ivici otkaza, pa ni sada nije sigurno da će on voditi nacionalni tim u Katar krajem ove godine.

Ovo je trening centar Maroka:

Pročitajte još

Halilhodžiću se najviše zamjera odnos koji ima sa najvećim zvezdama tima. Poznato je da on nije u dobrim odnosima sa Hakimom Ziješom, kojeg je udaljio iz reprezentacije. Isti put prošlo je još nekoliko momaka, među kojima je i novo pojačanje Bajerna Mazraui, ali su mnogi od njih uspjeli da se vrate u reprezentaciju.

Sada je blizu spiska za Mundijal većina “buntovnika” kojima se Vahina pravila nisu svidjela, ali ostaje da se vidi da li će Halilhodžić voditi reprezentaciju u Katar. Ukoliko to bude slučaj, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije će ponovo okupiti tim u ovom trening centru.

Prihvati notifikacije